Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk, men engelsk når internasjonale studenter deltar i emnet

Anbefalte forkunnskaper

IS-105, IS-202 eller lignende. Kjennskap til programmering og systemutviklingsmetoder er en fordel.

Innhold

Med Internetteknologier menes diverse løsninger for distribuert programvareutvikling basert både på beste praksis i bedrifter og innovative løsninger i nettsamfunn for samskaping.

Siden 1968, når Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) ble etablert, har det ikke vært vesentlige endringer i spesifikasjonene som ligger bak all trafikk på Internett. Men utvikling av mikroprosessorteknologi har åpnet muligheter for et rikt økosystem av arkitekturer. Disse arkitekturene har en stor innvirkning på mange samfunnsprosesser. Fokuset i dette faget er på disse arkitekturene og deres anvendelser. Stikkord er blant andre "microservices", "big data", "cloud computing", IoT (Internet of Things), UXD (User eXperience Design), CI/CD (Continuous Integration / Continous Deployment), samt flere programmeringsspråk og utviklingsmiljøer relatert til disse begrepene.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene kunne:

  • kunne kritisk evaluere de mest kjente arkitekturer for informasjonssystemer, som i stor grad baserer seg på internetteknologier (alle lag i OSI modellen)

  • utvikle en læringssyklus for et selvvalgt tema relatert til internetteknologier

  • kunne definere, planlegge, starte opp, administrere og utføre et utviklingsprosjekt ved å bruke verktøy og arkitekturer som involverer internetteknologier

Undervisnings- og læringsformer

Hovedarbeidsform er prosjektbasert læring i forbindelse med et studentdefinert eller et eksternt prosjekt (må være relevant for emnet).

Teoretiske aspekter til distribuerte systemer og Internetteknologier introduseres og diskuteres på ukentlige seminarer. Seminarene er relatert til de praktiske prosjektene studentene arbeider med. Arbeidsform er team-basert læring.

Funksjoner i webapplikasjonen Canvas, blir anvendt for å stimulere både individuell og team-basert læring.

Det er obligatorisk oppmøte opp til 4 timer i uken, som inkluderer felles samlinger og teamarbeid.

Forventet arbeidsomfang er 10 timer per uke.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

 

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Mappevurdering. Individuell karakter på mappen. Gradert karakter, A-F. Nærmere informasjon om hva som inngår i mappen gis i Canvas ved semesterstart.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-303 – Arkitekturer for distribuerte systemer 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:06