Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Gis på norsk. Emnet kan bli gitt på engelsk hvis utvekslingsstudenter deltar, informasjon om språkform gis ved semesterstart.

Anbefalte forkunnskaper

Bygger på de fem første semestrene av bachelorprogrammet i IT og informasjonssystemer eller tilsvarende. Emnet forutsetter at studentene har minimum120 studiepoeng.

Innhold

Hovedformålet med bacheloroppgaven er å gi studentene mulighet til å prøve ut tilegnede kunnskaper og ferdigheter ved å fordype seg i et prosjekt relatert til et informasjonssystem i en reell setting. Studentene får mulighet til å planlegge, estimere, utføre, teste, følge opp og dokumentere prosjektet. Utviklingen gjøres av en studentgruppe som får mulighet til å arbeide med kvalitet i prosess og produkt, gjennom å bruke metoder og teknikker som fremmer disse elementene. Studentene skal også se på gevinster / effekter av arbeidet, og kunne planlegge og evt iverksette tiltak for at gevinsten skal kunne tas ut.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene kunne:

  • gjennomføre et IT-/IS-relatert prosjekt i tråd med etablerte metoder og teknikker, med blant annet følgende elementer: planlegge, estimere, utføre, teste, følge opp og dokumentere prosjektet

  • definere kvalitet konkret i prosjektet og iverksette kvalitetssikringstiltak

  • kontrollere fremdrift og kvalitet i hele prosjektet, med fokus på å levere verdi til oppdragsgiver

  • vurdere muligheter og risiko knyttet til å realisere verdi fra prosjektet / produktet.

  • Arbeide med brukermedvirkning, før og under arbeid med produktet, samt kunne evaluere effekter av produktet, og foreslå tiltak for å tilpasse produktet eller bruken av dette får å ta ut gevinster.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske innleveringer må være godkjent. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er prosjektbasert. Prosjektet skal resultere i en eller annen form for produkt, dette kan være deler av et informasjonssystem, en anbefaling, resultat av en undersøkelse…..

 

Det vil være forelesninger og samlinger der fagstoff og prosjekter blir presentert og diskutert.

 

Universitetet får forespørsler om prosjekter fra eksterne aktører. Studentene kan også ha prosjekt i bedrifter de finner selv. Hvordan fordelingen av prosjekter gjøres avtales med studentene semesteret før kurset kjøres. Prosjektene skal godkjennes av emneansvarlig før selve prosjektarbeidet starter. Prosjektarbeidet skjer under veiledning, og periodisk framdriftsrapportering er obligatorisk. Estimert arbeidsomfang er 810 timer per student.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Individuell gradert karakter, bokstavkarakter A-F. Evalueringsgrunnlaget for karakter er en prosjektrapport og en applikasjon (produkt) utført i team, samt en muntlig avsluttende eksamen med presentasjon og demonstrasjon av applikasjonen (produktet), hvor det settes individuell karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-3000 – Prosjektoppgave - Applikasjonsutvikling 15
IS-3000 – Prosjektoppgave - Applikasjonsutvikling 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:05