Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk, men engelsk når internasjonale studenter deltar i emnet

Anbefalte forkunnskaper

IS-105 eller lignende. Kjennskap til programmering og systemutviklingsmetoder er en fordel.

Innhold

Innholdet i emnet og aktivitetene relatert til det er todelt. En mindre del er en introduksjon til fenomenet "open source". Studentene utforsker fenomenet fra forskjellige ståsteder (sosiologisk, psykologisk, organisatorisk, teknologisk osv.) og gjør en kritisk analyse av det. Hoveddelen i emne er et egendefinert prosjekt, som skal etableres og utføres med alle de karakteristiske verktøyene og arkitekturene som i stor grad definerer "open source"-kulturen.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • kunne føre en kvalifisert diskusjon om historikk, lisenser, filosofi, innovasjon og politikk rundt begrepet "open source"

  • kunne definere, planlegge, starte opp, administrere og utføre et utviklingsprosjekt ved hjelp av karakteristiske verktøy og arkitekturer, som i stor grad definerer "open source"-kulturen

  • kunne kritisk evaluere anvendelsesområder for "open source"

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjente teoretiske essayer.

Flere milepæl-presentasjoner av prosjektstatus gjennom semesteret.

Undervisnings- og læringsformer

2-3 timer samling (omvendt klasserom) og 2-3 timer gruppearbeid (med veiledning) per uke. Studentene løser oppgaver i grupper. Funksjoner i webapplikasjonen Canvas, blir anvendt for å stimulere både individuell og team-basert læring. Forventet arbeidsomfang er 10 timer per uke.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja, med forbehold om mulighet og kapasitet.

Eksamen

Mappeevaluering. Gradert karakter, A-F. Nærmere informasjon om hva som inngår i mappa gis i Canvas ved semesterstart.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-206 – Åpen kildekode programvare 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:23:03