Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk, men engelsk når internasjonale studenter deltar i emnet

Innhold

Emnet gir en oversikt over objektorientert programmering, og grunnbegreper som klasser, objekter og metoder, samt mer avanserte begreper som arv (sub- og superklasser, multippel arv, abstrakte klasser). Imperativ programmering, og begreper som tilordning, if-setninger og løkker blir også gjennomgått. I tillegg til trenging i programmering får studentene prøve seg på bruk av testverktøy, bruk av kodestandarder og detaljdesign.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • kjenne et objektorientert programmeringsspråk, og kunne bruke det til å skrive små til middels store programmer, samt kunne sette seg inn i større programmer skrevet i det samme språket

  • kjenne og kunne bruke vanlige abstraksjoner i objektorientert programmering, inkludert avanserte objektorienterte teknikker

(f.eks. polymorfisme, multippel arv), godt nok til å kunne lære seg andre programmeringsspråk

  • kjenne til og kunne følge god programmeringsskikk (f.eks. dokumentasjon, testing og kodestandarder)

  • kunne delta i detaljdesign (av klasser og metoder) og programmering av objektorienterte informasjonssystemer

Vilkår for å gå opp til eksamen

Studenten må vise at læringsmålene for en modul er nådd (f.eks. ved å bestå en prøve, eller i samtale med lærer hjelpelærer) for å få fortsette med neste modul. For å gå opp til eksamen, må studenten bestå et minimum antall moduler. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Dette emnet bruker en pedagogisk modell der studentene jobber på lab med veiledning fra lærer og hjelpelærer. Studentene lærer i eget tempo ved å arbeide individuelt med lærebok, oppgaver og andre ressurser. Emnet er delt opp i moduler som skal tas sekvensielt. Studenten må vise at læringsmålene for en modul er nådd (f.eks. ved å bestå en prøve eller i samtale med lærer eller hjelpelærer) for å få fortsette med neste modul. Det brukes i liten grad forelesninger.

 

Estimert arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Individuell muntlig eksamen. Gradert karakter, A-F.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-102 – Grunnkurs i objektorientert programmering 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:22:59