Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

Undervisningen bygger de tre emnene fra første semester (IS-100, IS-104 og IS-114)

Innhold

Emnet gir et innblikk i hvordan en regnemaskin og et nettverk funksjonerer. Det gis en introduksjon til utbredte arkitekturer for en regnemaskin og for et nettverk av regnemaskiner. Metoder for testing og "benchmarking" blir introdusert for å kunne evaluere diverse arkitekturer for informasjonssystemer. Det gis også en introduksjon i grunnleggende programmeringskonsepter med fokus på systemutvikling i heterogene nettverk. Det fokuseres også på pedagogiske metoder og forbedring av kommunikasjonsferdigheter i en kontekst av læring om abstrakte systemer og modellering.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • kjenne til hvordan informasjon er representert i en datamaskin

  • kjenne til grunnleggende begreper om operativsystem

  • kjenne til sikkerhetsmessige utfordringer med operativsystemer og datakommunikasjon

  • kunne gjenskape og lage programmer basert på forståelse av grunnleggende prinsipper i operativsystem og datakommunikasjon

  • kunne forklare protokoller for datakommunikasjon og hvordan ulike kommunikasjonslag samarbeider i en kommunikasjonsprosess

  • kunne vise til forskjeller mellom proprietære og fri programvare

  • kunne forklare muligheter utvikling av kommunikasjonsteknologi gir for virksomheter

  • kjenne til internetts betydning for samfunnet

Vilkår for å gå opp til eksamen

80% oppmøte på obligatorisk undervisning. Informasjon om hva som er obligatorisk vil bli gitt ved oppstart. Studentene må være tilgjengelige for gruppearbeid på dagtid. Det er jevnlige mellominnleveringer og disse må være godkjent for at den endelige mappen kan evalueres.

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidsform er team-basert læring. Funksjoner i webapplikasjonen Canvas, blir anvendt for å stimulere både individuell og team-basert læring. Det er obligatorisk oppmøte opp til 6 timer i uken, som inkluderer felles samlinger og teamarbeid. Forventet arbeidsomfang er 13 timer per uke.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja, hvis ledig plass.

Eksamen

Mappeevaluering. Gradert karakter, A-F, individuell karakter på mappen. Nærmere informasjon om hva som inngår i mappen gis i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-2500 – Datakommunikasjon 10
IS-2500 – Datakommunikasjon 10
IS-3880 – Videregående datakommunikasjon 6
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 02:22:59