Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk. Emnet undervises på engelsk dersom det er utvekslingsstudenter som følger emnet.

Anbefalte forkunnskaper

Det er en forutsetning at studentene har forkunnskaper tilsvarende IKT101-G Grunnleggende softwareutvikling. I tillegg bør de ha gode kunnskaper i Linux.

Innhold

Det vil bli gjennomgått en del vanlige angrepsmåter en inntrenger i et nettverk vil kunne benytte seg av. I den sammenheng vil en del verktøy og programmer som brukes i sårbarhetskontroller og inntrengning i nettverk (som f.eks. netcat, wireshark, nmap, ettercap, metasploit) bli gjennomgått. Etikk i forbindelse med sårbarhetskontroll inngår i emnet.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • Ha kjennskap til hvordan man kan prøve ut sikkerheten i nettverk og kunne anvende en del av de vanligste verktøy som finnes for å undersøke og prøve ut dette.
  • Forstå betydningen av etisk fremferd

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske øvingsoppgaver må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Oversikt over obligatoriske øvingsoppgaver gis ved semesterstart i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, labøvinger og gruppeprosjekt. Øvingene foregår i datalaben på spesielt tilpassede maskiner. Avdelingsingeniør, studentassistent og/eller faglærer er til stede. Det gis opplæring i utvikling og bruk av fagrelatert programvare og maskinvare. Klassene deles i grupper av hensiktsmessig størrelse slik at alle studentene skal ha tilgang til nødvendig utstyr og den hjelpen de trenger til å løse oppgavene. Enkelte av øvingene foregår som gruppearbeid.

Forventet arbeidsbelastning for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende, eller ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

Eksamen

Mappe. Gradert karakter. 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DAT234 – Scripting og hacking 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:26:24