Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk. Emnet undervises på engelsk dersom det er utvekslingsstudenter som følger emnet.

Anbefalte forkunnskaper

Det er en fordel å ha tatt IKT106-G Nettverksadministrasjon, eller tilsvarende. Det forutsettes en del forkunnskaper i bruk av Linux/Unix.

Innhold

Emnet er en fortsettelse av IKT106-G Nettverksadministrasjon, og skal gi en videre innføring og praktisk erfaring i oppsetting, drift, overvåking og vedlikehold av nettverk.

Grunnlag for nødvendig bakgrunnskunnskaper en systemansvarlig trenger for å drifte nettverk og de viktigste tjenestene innenfor Internett/intranett. Vurdering av tiltak i forbindelse med sikkerheten. Nettverksprotokoller for drift og overvåking, krise/katastrofeplanlegging, nettverk med multiprotokoller. Installasjon og drift av f.eks. web, e-post, DNS og andre liknende tjenester.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • Ha en grunnleggende forståelse for hva som trengs for å kunne sette opp, overvåke og drifte et datanettverk.
  • Kunne sette opp vanlige tjenester på en tjener, så som f.eks. e-post, web, DNS osv.
  • Kunne drifte vanlige tjenester på en tjener.
  • Kunne vurdere hvilke tjenester en organisasjon bør tilby selv.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatoriske øvingsoppgaver må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Oversikt over obligatoriske øvingsoppgaver gis ved semesterstart i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesning, labøvinger og prosjektarbeid som teller som del av eksamen. Øvingene foregår i datalab på spesielt tilpassede maskiner. Avdelingsingeniør, studentassistent og/eller faglærer er tilstede. Det gis opplæring i bruk av fagrelatert programvare og maskinvare. Klassene deles i grupper av hensiktsmessig størrelse slik at alle studentene skal ha tilgang til nødvendig utstyr og den hjelpen de trenger til å løse oppgavene. Enkelte av øvingene foregår som gruppearbeid. Studentene setter opp og bruker forskjellige nettverkssystemer.

Forventet arbeidsbelastning for gjennomsnittsstudenten er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Prosjektoppgave i gruppe teller 30 %. Skriftlig eksamen, 3 timer, teller 70 %. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DAT217 – Nettverksdrift 2 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:26:24