Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Helse- og sosialinformatikk, erfaringsbasert masterprogram, deltid

Forkunnskapskrav

HSI409-G Prosjekt 1 og HSI412-G Prosjekt 2, samt HSI413-G Forskningsmetode

 

Innhold

Masteroppgaven er en sentral del av studiet og skal være et selvstendig vitenskapelig arbeid innenfor det valgte fordypningsområdet.

 

Tema: Det tas utgangspunkt i et konkret område innenfor helse- og sosialsektoren hvor IKS er sentralt. Valg av tema skjer i nært samarbeid med tildelt veileder.

Oppgavetyper, omfang og form: Masteroppgaven skal presenteres i form av enten a) monografi eller b) artikkelbasert masteroppgave som består av et manuskript i publiserbar form til et anerkjent internasjonalt vitenskapelig tidsskrift med referee-bedømmelse (fagfellevurdering), i tillegg til en sammenbinding. Hvis artikkelformen velges skal sammenbindingen omfatte 7000-10000 ord. Omfanget av monografien bør være på maksimalt ca. 20000 ord. Se nærmere beskrivelse i emnehefte og masterhåndbok.

Masteroppgaven kan være et frittstående arbeid eller inngå som en avgrenset, men selvstendig del av et pågående forskningsprosjekt.

 

Masteroppgaven utføres individuelt eller i grupper på inntil 3 studenter.

 

Prosjektplan: Det forutsettes at studentene skriver en grundig prosjektplan (forskningsprotokoll) for masteroppgaven. Prosjektplanen skal kort gjøre rede for prosjektets teoretiske og empiriske bakgrunn, temaområde, problemstilling, metode, databehandling, analyseform, forskningsetiske vurderinger, tidsramme og budsjett. Prosjektplanen skal godkjennes av veileder.

 

Prosjektplanen skal være ferdig og godkjennes innen fastsatt frist. Se emnehefte.

Læringsutbytte

Etter endt emne skal studenten

  • kunne vurdere aktuelle problemstillinger ved innføring og bruk av IKS i helse- og sosialsektoren

  • kunne vurdere konsekvenser av anvendelser av IKS i helse- og sosialsektoren og ha en forståelse for de forandringer i arbeidsliv, forskning og undervisning som en økende anvendelse av IKS medfører

  • kunne anvende teoretisk kunnskap og relevante vitenskapelige metoder på en valgt problemstilling

  • anvende sentrale forskningsprinsipper ved planlegging, gjennomføring og utarbeiding av et prosjekt

  • kunne kritisk vurdere etiske hensyn som må tas ved gjennomføring av et forskningsprosjekt

 

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent deltakelse på obligatoriske seminarer og veiledning.

  • Bestått alle forutgående emner i studiet.

Se retningslinjer i emneheftet.

Undervisnings- og læringsformer

Veiledning er en obligatorisk del av arbeidet med masteroppgaven og skal planlegges slik at studentene i alle deler av forskningsprosessen har kontakt med sin veileder. 10 timer veiledning er obligatorisk. Deler av veiledningen vil foregå i gruppe. Det skrives en veiledningskontrakt med fakultetet.

 

 

I arbeidet med masteroppgaven deltar studentene på seminarer hvor fremlegg med tilbakemelding utgjør en del av arbeidskravene. Oppmøte og deltagelse ved ulike tidspunkt i arbeidsprosessen er obligatorisk.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Masteroppgaven vurderes med gradert karakter. Etter at masteroppgaven er sensurert, gjennomføres en individuell muntlig justerende eksamen. Se retningslinjer i emnehefte.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:58