Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Fransk og norsk

Forkunnskapskrav

Bestått FR-121 Fransk språk 1

Innhold

Emnet utdyper det teoretiske grunnlaget som studentene har tilegnet seg i Fransk språk 1. I undervisningen blir det lagt vekt på morfologiske, syntaktiske, semantiske og pragmatiske aspekter av ord-, frase-, setnings- og tekstoppbygning. Forskjellige aktiviteter som for eksempel resyméskriving og oversettelser vil brukes for å oppøve den praktiske beherskelsen av fransk.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene være i stand til å foreta riktige valg slik at de kan uttrykke seg på korrekt fransk. De skal også kunne forklare de valgene de gjør. Studentene skal være i stand til å skrive tekster av ulike sjangre og til å oversette enklere tekster fra norsk til fransk.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Et resymé eller en oversettelse (utgår for studenter i Lektorutdanningen). For studenter i Lektorutdanningen gjelder følgende eksamenskrav: bestått praksis.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og seminarer.
For studenter i lektorutdanning, trinn 8-13, inngår praksis.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilbys som enkeltemne

Ja, hvis ledig plass

Eksamen

  • Fire timers skriftlig eksamen i grammatikk som teller 2/3 av samlet karakter. Ingen tillatte hjelpemidler.

  • Tre timers skriftlig eksamen i praktisk fransk som teller 1/3 av samlet karakter. Det er tillatt med ordboken "Le Petit Robert I" eller "Le Micro-Robert" på eksamen.

Gradert karakter

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
FR-118 – Fransk språk 7.5
FR-117 – Fransk språk i bruk 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:22