Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Mat og helse 1

Forkunnskapskrav

Godkjent lærerutdanning

 

Innhold

  • Faget i Kunnskapsløftet

  • Nasjonale kostanbefalinger

  • Mat og livsstil

  • Mat og forbruk

  • Utvalgte matvaregrupper

  • Bruk av digitale læremidler i faget

  • Praktisk matlaging

  • Trygg mat

  • Vurdering og veiledning i faget

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten kunne

  • ha kunnskap om nasjonale kostanbefalinger og kunne motivere og tilrettelegge for et helsefremmende kosthold blant barn og unge

  • ha kunnskap om merkeordninger for mat

  • redegjøre for næringsinnhold og anvendelsesområde av matvaregruppene frukt og grønt, korn, egg og fisk

  • bruke digitale verktøy til å beregne næringsstoffinnhold og vurdere matens ernæringsmessige kvalitet

  • beherske grunnleggende teknikker og redskapsbruk i praktisk matlaging

  • anvende faglige kunnskaper om renhold, hygiene og trygg mat

  • planlegge, gjennomføre og vurdere læringsarbeid i mat og helse

  • vurdere elevenes måloppnåelse med og uten karakter

  • kjenne til fagets historie og sentrale styringsdokumenter for mat og helse i skolen

 

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent krav til obligatorisk deltakelse

  • Godkjent arbeidskrav beskrevet i semesterplanen

 

Undervisnings- og læringsformer

Videoforelesninger, demonstrasjoner, praktisk arbeid, oppgaver med og uten presentasjon, nettdiskusjon, bruk av digitale verktøy, utarbeiding og utprøving av undervisningsopplegg i praksis.

Det vil være to samlinger á 3 dager på UiA.

Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 400 timer.

 

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne

Fullført og godkjent lærerutdanning.

Eksamen

Individuell hjemmeeksamen over to uker. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ERN128 – Mat og ernæring 15
ERN131 – Mat og ernæring 15
ERN910 – Mat og ernæring 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:11