ERN135 Middelhavsmat og bærekraft
- Studiepoeng:
- 10
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Undervisningssemester:
- Vår, Sommer, Høst
- Undervisningsspråk:
- Norsk og engelsk
- Varighet:
- 1 semester
Emnet er tilknyttet følgende studieprogram
- Emner uten studieprogramtilhørighet
- Enkeltemner knyttet til tildelte tiltakspakker
Undervisningsspråk
Norsk og engelskInnhold
- Råvarer i middelhavslandene
- Mat i et bærekraftig og etisk perspektiv
- Middelhavskosthold og helse
- Mat og matkultur i middelhavsland
- Måltidet som sosial arena
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten:
- kunne beskrive den opprinnelige middelhavskosten
- kunne sammenligne ulike kosthold i Middelhavslandene i dag
- forstå middelhavskostholdets betydning i et helseperspektiv
- kunne beskrive sentrale råvarer i middelhavskosten
- kunne beskrive og reflektere over tilbudet av lokalprodusert mat i et bærekraftperspektiv
- kunne overføre prinsipper fra middelhavskosten til norsk kosthold
- kunne beskrive og sammenligne måltidet som sosial arena i Middelhavsland og Norge
- kunne planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske leksjoner med vekt på middelhavsmat og bærekraft
Vilkår for å gå opp til eksamen
-
Godkjent obligatorisk deltakelse
-
Godkjent obligatoriske oppgaver, se nærmere informasjon i Canvas.
Undervisnings- og læringsformer
Emnet starter med en ukesamling med obligatorisk undervisning på UiA sitt studiesenter Metochi på Lesvos, Hellas. Studentene gjennomfører to arbeidskrav og leverer en eksamensoppgave. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i semesterplanen. Arbeidsformene er forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid. Forventet arbeidsomfang er 270 timer.
Studentevaluering
Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Eksamen
Studentene kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Rammer for eksamensoppgaven legges på Canvas. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Det gis felles karakter til grupper.
Annen informasjon
Deltakerne må betale utgiftene til reise og opphold.