Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Emner uten studieprogramtilhørighet
  • Enkeltemner knyttet til tildelte tiltakspakker

Undervisningsspråk

Norsk og engelsk

Innhold

  • Råvarer i middelhavslandene
  • Mat i et bærekraftig og etisk perspektiv
  • Middelhavskosthold og helse
  • Mat og matkultur i middelhavsland
  • Måltidet som sosial arena 

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • kunne beskrive den opprinnelige middelhavskosten
  • kunne sammenligne ulike kosthold i Middelhavslandene i dag
  • forstå middelhavskostholdets betydning i et helseperspektiv
  • kunne beskrive sentrale råvarer i middelhavskosten
  • kunne beskrive og reflektere over tilbudet av lokalprodusert mat i et bærekraftperspektiv
  • kunne overføre prinsipper fra middelhavskosten til norsk kosthold
  • kunne beskrive og sammenligne måltidet som sosial arena i Middelhavsland og Norge
  • kunne planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske leksjoner med vekt på middelhavsmat og bærekraft

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent obligatorisk deltakelse

  • Godkjent obligatoriske oppgaver, se nærmere informasjon i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet starter med en ukesamling med obligatorisk undervisning på UiA sitt studiesenter Metochi på Lesvos, Hellas. Studentene gjennomfører to arbeidskrav og leverer en eksamensoppgave. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i semesterplanen. Arbeidsformene er forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid. Forventet arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Studentene kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Rammer for eksamensoppgaven legges på Canvas. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Det gis felles karakter til grupper.

Annen informasjon

Deltakerne må betale utgiftene til reise og opphold.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:06