ERN126 Mat, helse og entreprenørskap
- Studiepoeng:
- 15
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Undervisningssemester:
- Vår
- Varighet:
- 1 semester
Emnet er tilknyttet følgende studieprogram
Anbefalte forkunnskaper
Mat og helse 1 (ERN122 Mat, helse og ernæring og ERN121 Mat, helse og læring) eller tilsvarende.
Innhold
-
Tradisjon og innovasjon
-
Samarbeid med næringslivet
-
Valgfag med elementer fra mat og helse
-
Programområder i videregående skole som bygger på mat og helse
-
Produktutvikling
-
Pedagogisk entreprenørskap som læringsstrategi
-
Forsknings- og utviklingsarbeid
-
Entreprenørskapsbedrifter i skolen
-
Prosjektarbeid
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten
-
ha kunnskap om råvarer og teknologi som er knyttet til tradisjon og innovasjon
-
kunne se muligheter for samarbeid mellom skole og lokalt næringsliv
-
kjenne til programområder i videregående opplæring som bygger på faget mat og helse i grunnskolen
-
kjenne til de valgfagene som henter elementer fra mat og helse
-
kunne bruke entreprenørskap som læringsstrategi
-
kunne anvende innovative ferdigheter til å skape og prøve ut nye produkter, og bruke disse ferdighetene i skapende arbeid med elever
-
kunne opprette, drive og avvikle en studentbedrift
-
ha kunnskap om forsknings- og utviklingsarbeid i mat og helse og aktuelle valgfag
-
kunne planlegge, gjennomføre og rapportere prosjekt i mat og helse
-
ha innsikt i hvordan ny viten innen fagområdet mat og helse er forankret og etablert
-
ha innsikt i hvordan valgfag med elementer fra mat og helse kan gjennomføres
Vilkår for å gå opp til eksamen
-
Godkjent krav til obligatorisk deltakelse
-
Bestått arbeidskrav beskrevet i semesterplanen
Undervisnings- og læringsformer
Undervisningen består av videoforelesninger, demonstrasjoner, oppgaver med og uten presentasjon, nettdiskusjon, bruk av digitale verktøy, praktisk matlaging og prosjektarbeid. To samlinger á tre dager.
Arbeidsomfanget er beregnet til ca. 400 timer.
Studentevaluering
Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Tilgang for privatister
Nei.
Tilbys som enkeltemne
Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.
Eksamen
Prosjektoppgave (individuell eller i gruppe med maks. tre studenter). Gradert karakter.
Se nærmere informasjon i semesterplanen.
Reduksjon i studiepoeng
Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:
Emne | Studiepoengreduksjon |
---|---|
ERN117 – Mat og helse del 4, trinn 5-10 | 15 |
ERN120 – Mat og helse del 4, trinn 1-7 | 15 |
ERN909 – Mat og entreprenørskap | 15 |