Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Anbefalte forkunnskaper

Mat og helse 1 (ERN122 Mat, helse og ernæring og ERN121 Mat, helse og læring) eller tilsvarende.

Innhold

  • Tradisjon og innovasjon

  • Samarbeid med næringslivet

  • Valgfag med elementer fra mat og helse

  • Programområder i videregående skole som bygger på mat og helse

  • Produktutvikling

  • Pedagogisk entreprenørskap som læringsstrategi

  • Forsknings- og utviklingsarbeid

  • Entreprenørskapsbedrifter i skolen

  • Prosjektarbeid

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • ha kunnskap om råvarer og teknologi som er knyttet til tradisjon og innovasjon

  • kunne se muligheter for samarbeid mellom skole og lokalt næringsliv

  • kjenne til programområder i videregående opplæring som bygger på faget mat og helse i grunnskolen

  • kjenne til de valgfagene som henter elementer fra mat og helse

  • kunne bruke entreprenørskap som læringsstrategi

  • kunne anvende innovative ferdigheter til å skape og prøve ut nye produkter, og bruke disse ferdighetene i skapende arbeid med elever

  • kunne opprette, drive og avvikle en studentbedrift

  • ha kunnskap om forsknings- og utviklingsarbeid i mat og helse og aktuelle valgfag

  • kunne planlegge, gjennomføre og rapportere prosjekt i mat og helse

  • ha innsikt i hvordan ny viten innen fagområdet mat og helse er forankret og etablert

  • ha innsikt i hvordan valgfag med elementer fra mat og helse kan gjennomføres

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent krav til obligatorisk deltakelse

  • Bestått arbeidskrav beskrevet i semesterplanen

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen består av videoforelesninger, demonstrasjoner, oppgaver med og uten presentasjon, nettdiskusjon, bruk av digitale verktøy, praktisk matlaging og prosjektarbeid. To samlinger á tre dager.

Arbeidsomfanget er beregnet til ca. 400 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei.

Tilbys som enkeltemne

Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.

Eksamen

Prosjektoppgave (individuell eller i gruppe med maks. tre studenter). Gradert karakter.

Se nærmere informasjon i semesterplanen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ERN117 – Mat og helse del 4, trinn 5-10 15
ERN120 – Mat og helse del 4, trinn 1-7 15
ERN909 – Mat og entreprenørskap 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:03