Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

  • Beskrivelse av kosthold og ernæringsutfordringer i ulike grupper i Norge

  • Sosial ulikhet i kosthold

  • Individuelle og samfunnsmessige forhold som påvirker kostholdet

  • Kilder til informasjon om kostholdet

  • Metoder for å samle inn kostholdsdata

  • Utviklingen i norsk kosthold

  • Anbefalinger om kosthold og ernæring

  • Norsk ernæringspolitikk

  • Ulike typer forebyggingsstrategier

  • Etiske problemstillinger i ernæringsarbeid

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • ha kunnskap om de viktigste ernæringsutfordringene i Norge i ulike sosiale lag og ulike faser av livet

  • ha kunnskap om individuelle og samfunnsmessige forhold som påvirker kostholdet

  • ha kunnskap om utviklingen i norsk kosthold og hvordan kostholdsdata samles inn

  • kjenne til relevante forebyggingsstrategier i ernæringsarbeid

  • kunne reflektere rundt etiske problemstillinger i ernæringsarbeid

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent kravene til obligatorisk deltagelse og godkjent arbeidskrav som blir nærmere beskrevet i semesterplanen.

 

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidsformene er forelesninger, gruppearbeid og oppgaver med presentasjon. Deler av undervisningen er obligatorisk. Det opplyses nærmere om dette ved studiestart og i semesterplanen.

Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja, med forbehold om ledig kapasitet.

Eksamen

Skriftlig individuell 4 timers skoleeksamen som vurderes med gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
HE-104 – Ernæring og helse 2 10
ERN207 – Mat og samfunn 10
ERN209 – Mat og samfunn 10
ERN210 – Mat og entreprenørskap 10
ERN137 – Introduksjon til samfunnsrettet ernæringsarbeid 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:01