Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

  • Energi og energigivende næringsstoffer

  • Vitaminer, mineraler og sporstoffer i mat og drikke

  • Fordøyelse, absorpsjon og metabolisme

  • Norske næringsstoffanbefalinger og kostråd

  • Mat, næringsstoffer og helse

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • ha kunnskap om energi og energigivende næringsstoffer og de viktigste funksjonene i kroppen

  • ha kunnskap om de viktigste funksjonene til vitaminer, mineraler og sporstoffer

  • ha kunnskap om hvordan de ulike næringsstoffene fordøyes og tas opp i kroppen

  • kjenne til helsemyndighetenes anbefalinger om kosthold og ernæring

  • ha kjennskap til helserelaterte tema knyttet til mat og næringsstoffer

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent arbeidskrav som vil bli nærmere beskrevet i semesterplanen.

Undervisnings- og læringsformer

Arbeidsformene er hovedsakelig forelesninger. Deler av undervisningen er obligatorisk. Det opplyses nærmere om dette ved studiestart og i semesterplanen.

Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilbys som enkeltemne

Ja, med forbehold om ledig kapasitet.

Eksamen

Skriftlig individuell 2 timers skoleeksamen (flervalgstest) som vurderes med gradert karakter.

 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
HE-100 – Ernæring og helse 1 10
HE-100 – Ernæring og helse 1 10
ERN128 – Mat og ernæring 10
ERN131 – Mat og ernæring 10
ERN123 – Mat, helse og bærekraft i barnehagen 5
ERN910 – Mat og ernæring 5
ERN139 – Ernæring og metabolisme 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:25:00