Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Kreativ ledelse

Innhold

Studiested Oslo og Metochi.

Formålet med emnet er å gi en grundig innføring, en dypere forståelse og et utvidet perspektiv på hvordan lede gjennom kreativ formidling, relasjonell kommunikasjon og coaching. Emnet gir vesentlige ferdigheter innen kommunikasjon og coaching; tilrettelegging av samtale og dialog, kunsten å lytte, situasjonsfornemmelse, stille spørsmål og gi nyttig feedback. I løpet av emnet skal studentene bruke fantasi, kreative verktøy og et utvidet rollerepertoar for å skape nye perspektiver. Studentene skal tilegne seg grunnleggende ferdigheter som coach, kjenne til etiske retningslinjer, utvikle endringskompetanse og ta i bruk improvisasjon. Det innebærer å møte utfordringer med nye perspektiver, skape et motiverende og løsningsorientert tankesett og erfare hvordan en lekende og medskapende inngang i arbeidsprosesser kan gi uventede resultater. I arbeidet med formulering av lederens situasjon og utfordringer, og i utforskning av indre og ytre hindringer, tas verktøy fra kreative fag som visualisering og karakterskaping i bruk. Det står videre sentralt å øve seg i fleksible, spørrende og støttende væremåter som raskt bygger relasjoner basert på tillit. Samlet danner dette grunnlaget for å utvikle en kreativ lederstil. Gjennom involvering i øvelser og praktisk trening aktiviseres studentene og utfordres til å utvide egen komfortsone. På denne måten legges det til rette for en arena for refleksjon, selvinnsikt og personlig utvikling.

Læringsutbytte

Etter fulført emne skal studenten:
- ha grunnleggende innsikt i og forståelse for kreativ ledelse, formidling og kommunikasjon
- kunne beherske bruk av verktøy fra kreative fag som visualisering og karakterskaping i arbeidet med formulering av lederens situasjon og utfordringer, og i utforskning av indre og ytre hindringer.
- kunneanvende et variert rollerepertoar i personlige og organisatoriske utviklingsprosesser.
- kunne anvende bruk av dynamiske, åpne og prosessorienterte spørsmål som stimulerer til å se nye perspektiver og løsninger.
- kunne anvende grunnleggende coachingverktøy i sitt profesjonelle virke.
- ha innsikt i etiske normer og retningslinjer innenfor coaching-faget.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Alle obligatoriske oppgaver og innleveringer må være godkjent. Nærmere informasjon om antall og omfang blir fremlagt ved kursstart i Canvas

Eksamen

Individuell skriftlig hjemmeeksamen over 2 dager.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:26:56