Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Emnet gir en bred innføring i utvikling av software og hvilke faser et softwareutviklingsprosjekt gjennomgår, med spesielt fokus på design og arkitektur. Det blir vist hvordan man kan forvalte krav gjennom prosessen, samt sammenhengen mellom krav, arkitektur og tradeoffs. Dette inkluderer hvordan arkitekturstiler og designpatterns blir brukt for å oppfylle krav i en softwareløsning.

Videre blir det undervist i dokumentasjon av softwarearkitektur og -design v.h.a UML.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

- Ha god kjennskap til softwareutviklingsprosessen og dens faser.
- Kjenne til metoder og teknikker for utvikling av softwareløsninger og modellering for å kunne uttrykke slike løsninger.
- Forstå sammenhengen mellom krav, arkitektur og tradeoffs.
- Kunne uttrykke softwarearkitektur og -design ved hjelp av UML.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Teoriøvinger og labøvinger må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Oversikt over obligatoriske oppgaver gis ved semesterstart i LMS.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesning, mappeevaluering.
Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 270 timer.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Skriftlig individuell eksamen 3 timer; teller 60%. Mappe; teller 40%. Gradert karakter. Oversikt over innhold i mappe gis ved semesterstart i LMS.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IKT300 – Software arkitektur og design 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:26:53