Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

For å få starte på masteroppgave, må minst 75 studiepoeng i utdanningsplanen være bestått før starten på det semesteret masteroppgaven skal skrives. BYG507 Forprosjekt og andre emner som masteroppgaven bygger videre på, må være bestått. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid innenfor et sentralt fagområde i studiet. Arbeidet skal være forskningspreget og øke forståelsen for utførelse og ledelse av større utviklingsprosjekter. Det leveres en rapport som beskriver problemet, løsningene, resultatene og arbeidet. Oppgaven presenteres muntlig offentlig. Masteroppgaven vurderes etter Universitets- og høgskolerådets anbefalte felles retningslinjer for sensur av masteroppgaver innenfor MNT-fagene.

Læringsutbytte

Studentene skal etter fullført masteroppgave være i stand til å planlegge og gjennomføre større prosjekter logisk og effektivt, samt rapportere og presentere resultatene på en profesjonell måte. Gjennom arbeidet med masteroppgaven og metodeseminaret som inngår i arbeidet, vil dessuten studenten ha lært å vurdere forskning og vitenskapelige publikasjoner samt ha tilegnet seg nødvendig grunnlag for å dokumentere fremtidige utviklings- og forskningsarbeider.

Vilkår for å gå opp til eksamen

  •  Deltakelse på minst 5 obligatoriske veiledningsmøter

  • Innlevering av problemstilling innen gitt frist (dato gis av studieprogramleder)

  • Innlevering av fremdriftsplan innen gitt frist (dato gis av studieprogramleder)

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid individuelt eller i gruppe (2-3 studenter) med prosjektoppgave, med tilrettelagt med veiledning. For hvert prosjekt er det 5 timer obligatorisk veiledning. Studenter og veileder har felles ansvar for at dette følges opp.

 

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

Eksamen

Prosjektrapport utført individuelt eller i gruppe. Gradert karakter. Individuell karakter kan justeres inntil en bokstavkarakter på grunnlag av den muntlige presentasjonen. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.

Annen informasjon

Studiepoengreduksjoner

BYG500-G med 30 studiepoeng

 

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
BYG500 – Masteroppgave 30
BYG517 – Masteroppgave 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:24:20