Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Innhold

Innholdet i emnet blir definert etter masteroppgavens tema. Dette kan være litteraturstudium, sette seg inn i dataprogram, forberedende laboratoriearbeid til masteroppgaven, osv.

Studenten kan søke om å få innpasset fag som støtter opp under masteroppgaven som erstatning for hele eller deler av BYG507 Forprosjekt til masteroppgave. Disse fagene kan også være på andre institusjoner i inn- og utland, det vil si at dette semesteret kan være et utvekslingssemester.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført emnet skal studenten

  • Ha tilegnet seg kunnskap og ferdigheter som er nødvendig for å gjennomføre masteroppgaven

Ha dybdekompetanse innen ett eller flere tema innenfor konstruksjonsteknikk eller livsløpsanalyse, LCA

Vilkår for å gå opp til eksamen

- Deltakelse på minst 5 obligatoriske veiledningsmøter

- Innlevering av problemstilling innen gitt frist (dato gis av seksjonskoordinator)

- Innlevering av fremdriftsplan innen gitt frist (dato gis av seksjonskoordinator)

- Eventuelt seksjonskoordinators godkjennelse av søknad for innpass av emner inne gitt frist (dato gis av seksjonskoordinator)

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid individuelt eller i gruppe (2-3 studenter) med prosjektoppgave, med tilrettelagt med veiledning. For hvert prosjekt er det 5 timer obligatorisk veiledning. Studenter og veileder har felles ansvar for at dette følges opp.

 

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

Studentevaluering

Studieprogramleder i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Prosjektrapport utført individuelt eller i gruppe. Gradert karakter. Individuell karakter kan justeres inntil en bokstavkarakter på grunnlag av den muntlige presentasjonen. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.

Annen informasjon

Studiepoengreduksjoner

BYG500-G med 30 studiepoeng

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
BYG500 – Masteroppgave 30
BYG515 – Spesialiseringsprosjekt 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 02:24:20