0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
30
Omfang
Heltid
Start
Vår 2021
Studiested
Kristiansand

Studiet er for deg med interesse for internasjonal og komparativ pedagogikk. Studiet gir deg kunnskap om det norske utdanningssystemet og kunnskap om norske og globale trender innenfor utdanning.
Videre vil studiet gi deg analytiske ferdigheter i komparativ pedagogikk, samt forståelse for og kjennskap til andre kulturer og utdanningssystemer.

Hva lærer du?

Du får innsikt i norsk utdanningssystem (i førskole og på ulike skoletrinn) og du lærer å sammenligne skolesystemet med tilsvarende utdanning i andre land.
Målet er at du skal bli internasjonalt bevisst i utdanningsspørsmål, ha basiskunnskap når det gjelder forskningsmetoder, forskjeller og likheter mellom norsk og utenlandsk utdanning og  bli bevisstgjort når det gjelder integrering og inklusjon av spesielle grupper. 

Undervisningen er på engelsk og du må derfor ha gode engelskkunnskaper.

Jobbmuligheter

Studiet gir deg nødvendig kunnskap og kompetanse for arbeid i ulike kontekster både innen utdanning, internasjonalt arbeid og samfunnsutvikling.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

To år av en lærerutdanning eller minst ett år pedagogikk på bachelornivå.

Dette studiet har krav til politiattest

Videre studier

Studiet kan inngå i en bachelorgrad eller i grunnskolelærerutdanningen og kan i kombinasjon med disse programmene gi opptak til et masterprogram.

Fakta

Søknadsfrist

1. desember

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

8475

Antall plasser

20

Undervisningsspråk

Engelsk

Spørsmål om opptak til studiet?