vite hva som ligger i begrepet entreprenørskap og innovasjon
ha kunnskaper om hvordan en starter, driver og avslutter en bedrift
ha erfaring fra en studentbedrift
se mulighetene for innovasjon relatert til mat, opplevelse og livsstil
ha videreutviklet sine ferdigheter innenfor matlaging
Innhold
entreprenørskap og innovasjon knyttet til mat og ernæring
praktisk matlaging
eksperimentell matlaging
merking av matvarer
konseptet studentbedrift
ulike roller i en bedrift
forretningsmodell og markedsføring
budsjett og regnskap
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene er forelesninger, gruppearbeid med presentasjon og samarbeidslæring. Studentene skal opprette, drive og avvikle en studentbedrift. Det opplyses ved studiestart hvilke deler av undervisningen som er obligatorisk. Faglærere ved universitetet og personer fra næringslivet vil gi studentene undervisning, veiledning og oppfølging. Se nærmere beskrivelse i semesterplanen. Arbeidsomfanget i emnet er beregnet til ca. 270 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent krav til obligatorisk deltakelse
Godkjent arbeidskrav
Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.
Eksamen
Studentene starter, driver og avvikler en studentbedrift i gruppe og leverer inn en rapport som vurderes med gradert karakter.
Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.