0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

08. desember 2020

Erfaringer fra utvikling av database over Dødehavsrull-utstillinger

Forskningsprosjektet «Claimed Pasts: Critical Knowledge and Heritage Production», ledet av førsteamanuensis Christa S. Wirth, forsker på en rekke tema om hvordan historisk materiale blir til relevante kilder for å gi kunnskap om forhistorien. Prosjektets forskningsspørsmål dreier seg blant annet om hva slags rolle institusjoner (som universiteter, museer og arkiver) har som arenaer for kunnskapsproduksjon tilknyttet arkeologiske gjenstander, historisk materiale, manuskripter og håndskrifter.

08. desember 2020

Digital dokumentasjon av prosjektet Music for Microsculptures

Gruppen MUK 173-2020 deltok denne høsten i prosjektet Music for Microsculptures. I dette prosjektet stod samarbeid med Naturmuseum Botaniske hage i sentrum. En viktig del av resultatet var dokumentasjon vi fikk gjennom digitale medier. Støtten fra “Studenter forskning” gjorde det mulig for gruppen og faglærer å samarbeide med fotograf Kristin Joyce Knox. I etterkant av prosjektet er vi glade for minnene, bildene og videoene vi har fra gjennomføringen.

08. desember 2020

Holistic and sustainable music performance learning

Klassisk gitarstudenter som deltok på et forskningsprosjekt knyttet til prosjektlederens forskning på egen musikkpedagogisk praksis.

03. desember 2020

Forekomst og utvikling av relativ energimangel blant unge mannlige idrettsutøvere i Sør-Norge

Et forskningsprosjekt om relativ energimangel blant mannlige utøvere. Hvordan står det til blant unge?

19. november 2020

Utvikling av innhold til en digital kostholdsintervensjon

Visste du at kostholdet og helsen til både mor og far i tiden før man blir gravid kan legge føringer for helsen til deres fremtidige barn? Ikke bare danner man vaner som kan videreføres til barnet, man kan også bidra til å forme kvaliteten på egg- og sædcellene til foreldrene - selve utgangspunktet til nytt liv! I tillegg dannes det biologiske miljøet hvor de første cellene utvikles etter befruktning, som er en svært sensitiv fase for miljøpåvirkning. I prosjektet PREPARED utvikler vi en digital intervensjon hvor vi ønsker å fremme kostholdet og helsen til unge voksne - fremtidens foreldre.

12. november 2020

Forskning på sjanger i elevtekster

Hanne og Jens fikk muligheten til å være med på sortering og sjangerklassifisering av elevtekster som er samlet inn til TRAWL-korpuset. Arbeidet krevde at vi hadde tunga rett i munnen, men ga oss muligheten til å forske på hvilke sjangre ungdomsskoleelever skriver ved skriveøkter og heldagsprøver i faget Engelsk.

12. november 2020

Erfaringar av eit kvantitativ studie med barn

Undersøkingar viser til at 93% av alle barn og unge deltar i organisert idrett i løpet av oppveksten, samtidig er det andre undersøkingar som viser til at den sedative tida aukar dramatisk i den same aldersgruppa. Kan barneidretten, med sitt store nedslagsfelt, legge til rette for auka fysisk aktivitet med å bygge opp om motorisk kompetanse?

22. oktober 2020

Beslutningsprosesser og praktisk kunnskap i friluftsliv

Et forskningsprosjekt om beslutningsprosesser og praktisk kunnskap hos veiledere i friluftsliv. Hvordan erfares beslutningsprosessen for veilederen? Hva ligger til grunn for beslutningene som blir tatt?

22. oktober 2020

Erfaring fra forskningsprosjekt 2020

Blogginlegget er personlige erfaringer tilknyttet pilotprosjektet "Trening i naturen" som ble avholdt i 2020. 

29. september 2020

Tolkning av Anne Grete Preus sitt materiale

Vi fikk den fine oppgaven å tolke en sang av Anne Grete Preus og fremføre den sammen med to av våre egne låter– vi valgte å tolke Lav sol og høy himmel.

29. september 2020

Låtskriveraften, Anne Grete Preus

Låtskriveraften 22. September. Biscenen- Teateret. En slags minnekonsert for Anne Grete Preus. 

29. september 2020

Refleksjonsnotat av Låtskriveraften - Arven etter Preus - vol. 1

Dette prosjektet var rettet mot arven etter låtskriver og artist Anne Grete Preus, så vel som låtskrivere og artister med tilknytning til UIA.

29. september 2020

Låtskriveraften Spesial på teateret 2020

Låtskriveraften Spesial 2020 Arven etter Preus

29. september 2020

Gitarens funksjon i elektronisk singer/songwriter

Å finne en meningsfull og effektiv rolle for gitar i synthesizerbaserte låtskriverband.

29. september 2020

Intervjuer om religion og dialog i Venezuela

Erfaringsbeskrivelse og resultaten ved transkribering og oversettelse av intervjuer gjennomført av Ronald Mayora Synnes i Venezuela og Europa som en del av forskningsprosjektet av ham og Tale Steen-Johnsen. 

17. september 2020

Mot vind, blir det kaos!

Med vindmøller oppstår det nesten alltid konflikt, og mange kan oppleve vindkraftutbygging som kaos. Hvordan skal vi løse utfordringene når interessene er så forskjellige? og hvorfor er det slik at aktører ikke tar hensyn til stedsperspektiv når de planlegger vindkraftutbygging? WINDPLAN handler om å kartlegge hvordan norsk vindkraftpolitikk har utviklet seg de siste årene.  

10. september 2020

Vindkraft for hvem?

Vindmøller er et konfliktfylt og sensitivt tema i Norge. Ofte ser en store aktører bruke sin makt med å røre ved idyllen i små lokalsamfunn. Lokalsamfunn som gjerne ikke forstår alvoret av hva som skjer – før det er for sent. 

 

27. august 2020

Mine erfaringer som forskningsassistent

Sommeren 2020 fikk jeg spørsmål fra min veileder om jeg ønsket å transkribere intervjuer utført i forbindelse med Matstart-prosjektet. Prosjektdelen undersøker barnehageansattes oppfatning om behovet for å implementere ernæringsintervensjoner i barnehager i Arendal kommune for å bedre barnas kosthold og spisevaner.

Kontakt

Webredaksjonen