0
Hopp til hovedinnhold

Blogg

Studentar i forskingsprosjekt

Ved prosjektslutt skal studenten skrive eit kort blogginnlegg på UiA.no. Dersom du har skrive innlegget på eiga bloggside, kan du lenke til den her ved å opne skjemaet. Blogginnlegget skal beskrive kva oppgåver du vart involvert i, og kva læringsverdi prosjektdeltakinga har hatt.

04. desember 2019

Helvete løs i Bergen by!

Ansvarsfraskrivelse – vi er ikke i Bergen for å spre jævelskap. Den 20. Oktober 2019 reiste vi i førsteåret Master i Kunstfag fra Universitetet i Agder til Bergen for å gjennomføre et nytt innslag i Michikazu Matsunes performanceserie What the Hell.

26. november 2019

Siste tanker rundt prosjektet

Nå nærmer vi oss slutten, og jeg kan si hvordan dette prosjektet forandret mine syn på enkelte ting. 

26. november 2019

Moderne skillingsviser

Eg har hatt gleda av å delta i eit forskingsprosjekt som omhandlar moderne skillingsviser. Her fekk eg og ein medstudent bryne oss på transkribering av eit intervju med den kjende radiosatirikaren Else Michelet. 

21. november 2019

Moderne skillingsviser

Moderne skillingsviser er eit prosjekt innanfor forskingsgruppa som arbeidar med songlyrikk. Else Michelet har vore ein av dei store satirikarane i NRK radio.

11. november 2019

What the hell

Første semester på master i kunstfag består av to emner, et tverrfaglig kunstnerisk og et vitenskapsteoretisk og metode. I emnet tverrfaglig kunstnerisk arbeid har studentene deltatt på workshop innenfor ulike kunstretninger ledet av gjestelærere med høy erfaring innenfor sitt område. En av disse ble ledet av performancekunstneren Michikazu Matsune og her fikk studentene utfordret seg både internt i gruppa og i offentlig rom. Resultatet ble fremført på Meteor - internasjonale teaterfestival i regi av Bit teatergarasjen i Bergen.

11. november 2019

Slettsnok i Kristiansand

Etter fullført bacheloroppgave hvor vi studerer den genetiske variasjonen på slettsnok i Kristiansand utvides studien med fire nye markører for mikrosatelitter.

Det er få tilsvarende studier gjort på slettsnok i Europa, og ingen tidligere DNA-studier har blitt gjort i Norge.

Forskningsprosjektet ble gitt midler gjennom "Student i forskning".

05. november 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som gitarist og kapellmester i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

05. november 2019

Groovebasert musikk med kvintolunderdeling

Om mine erfaringar frå kvintolprosjektet til PhD-stipendiat og trommeslager Jan Inge Nilsen. 

05. november 2019

Samtaler rundt helvete

Den 20. Oktober ankommet vi på master i kunstfag Bergen By der vi skulle delta i BIT Teatergarasjens festival; Meteor 2019. Vår deltagelse var et samarbeid med kunstneren Michikazu Matsune og hans prosjekt What The Hell. I løpet av uken jobbet vi inne i studio og ute i det offentlige rom. Prosjektet resulterte i interessante samtaler i det offentlige rom.

30. oktober 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt der musikere blir satt sammen i nye omgivelser. 

30. oktober 2019

«What the Hell» - Meteor 2019

 

 

 

18. oktober 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt som går ut på å sette en gruppe instrumentalister sammen i en ny setting.

11. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Låtskriveraften Spesial: - "Etter en slik prosess er det delig å høre applausen fra salen, for da vet man at det man har jobbet med så lenge endelig har nådd ut til noen andre."

01. oktober 2019

Låtskriveraften Spesial

Les litt om min rolle og mine tanker som trommeslager i produksjonen av Låtskriveraften Spesial på Teateret den 26. September 2019.

20. september 2019

Heavy Listening

Heavy Listening er et forskningsprosjekt hvor musikere med forskjellig bakgrunn ble satt sammen i en utypisk gruppesammensetning. Sammen med prosjektets leder Bjørn Charles Dreyer (Phd. v/UiA) på el-gitar, skulle ensemblet med symfonikere og laptop-musikere improvisere musikk med mål om å skape ett hittil uhørt sound. Prosjektet ble gjennomført som en konsertserie på Vaktbua, bestående av tre konserter.

17. september 2019

Heavy Listening

Jeg har hatt gleden av å få delta i et forskningsprosjekt i regi av Bjørn Charles Dreyer, knyttet til elektronisk samtidsmusikk.

12. september 2019

Barnehagers rolle i integrering av flyktningbarn

I denne studien har jeg fulgt doktorgradsstipendiat Eric Kimathi på hans interjuer med ansatte og foreldre i en mottaksbarnehage og en "vanlig" barnehage. Med individuelle intervjuer og fokusgruppeintervjuer, som har mer form som en samtale, har vi kommet nærmere innpå en verden som var ganske ukjent for oss begge. 

29. august 2019

Togetherness - Vibrant Matter Collective

Togetherness – Vibrant Matter Collective er et forskningsprosjekt som har som hensikt å skape møterom hvor «grønne skift» kan finne sted med utgangspunkt i andre perspektiv enn de menneskesentrerte. Prosjektet samlet kunstnere, forskere og et nabolag med folk med ulik bakgrunn og alder ukentlig i et halvt år, fra januar til juni i 2019. Det var et kunstfagforankret prosjekt, men forskere fra biologi, havteknologi, og teknologi var også samarbeidspartnere. Prosjektet var ledet av prof. Tony Valberg ved fakultet for kunstfag på UiA.

Kontakt

Webredaksjonen