Lærerikt alumnitreff for sivilingeniører

IndØk UiA Alumni holder hjulene i gang, til tross for korona. Torsdag 15. oktober samlet vi rundt 25 alumner og studenter til ettermiddagstreff på Campus Grimstad.

Bilde av studenter og alumner som skriver ned ideer på lapper.
Pitche-konkurranse ga mange morsomme forretningsideer.

Egentlig skulle treffet ha blitt holdt i Oslo, men det satte korona en stopper for. I stedet inviterte vi alumner og studenter bosatt i Agder til middag, foredrag og ansvarlig mingling etter arbeidstid. Med temaet «Lean – fra oppstart til strategi», sto både praksisrelatert og faglig input på programmet.

To av våre alumner, Bjørn Henrik Brandtenborg og Mathias Sæstad, holdt foredrag om produksjonsmetoden Lean i henholdsvis start-ups og i store selskaper. Dette er en metodikk som konsentrerer seg om å fjerne sløsing, og ser på kundens opplevelse av produktets verdi. De har erfaring som henholdsvis medgründer av konsulentselskapet Innow og prosjektleder i Bravida. Universitetslektor John Skaar var også invitert for å fortelle om prosessorientert strategi.

Bilde av John Skaar som foreleser.

John Skaar foredro om prosessorientert strategi.

«Er du singel?»

Bjørn Henrik Brandtenborg bidro også med å organisere en aldri så liten konkurranse. Deltakerne ble delt inn i lag på tre personer, og hver enkelt fikk i oppgave å skrive ned to tilfeldige ord på lapper som ble samlet i en bolle. Deretter ble to lapper trukket ut for hvert lag, og de fikk beskjed om at disse ordene til sammen skulle danne navnet på en forretningsidé, som de skulle få en halvtime på å utvikle.

Bilde av tre alumner som presenterer sin gevinst.

Tone, Halvor og Max utviklet idéen til en ny datingveilednings-app, og stakk av med seieren i den uhøytidelige konkurransen.

Til slutt fikk lagene tre minutter hver til å pitche idéene sine. Navn som «Kommune-pizza» og «Oste-bolle» førte til kreative og miljøvennlige bedrifter, men det var datingappen «Can't Fish» (fritt utformet etter «kant» og «fisk») som imponerte mest, både med presentasjon og konsept. Innledningen «Er du singel?» fanget publikum fra første øyeblikk, og medvirket til seier for laget.

Neste år sees vi forhåpentligvis i Oslo!

Det var god stemning under arrangementet, og etterpå var det flere som meldte seg for å bidra til planleggingen av neste års samling. Da håper vi å kunne samle en stor gjeng i hovedstaden.
– Vi ser at nøkkelen til nettverkets suksess så langt ligger i den aktive deltakelsen både fra alumni og linjeforeningen IndøkSør, sier Maiken Græsli McNeill, koordinator for UiA Alumni.