English version of this page

UiA Innovasjonspilot for studenter

Gjennom UiA Innovasjonspilot kan studenter søke om midler til å teste ut innovative idéer som har oppstått som et resultat av deres studier. Formålet er å hjelpe i gang innovasjonsprosjekter som foreløpig ikke kvalifiserer til annen finansiering.

Ta gjerne kontakt med UiA Nyskaping for å diskutere din idé og få bistand til å utforme søknaden.

Søknadsfristen er 29. september 2024.

Last ned søknadsskjema

Last opp ferdig utfylt søknad

Søknad

Hvem kan søke?

For å søke om støtte, må du fylle disse vilkårene:

  • Du er bachelor- eller masterstudent ved UiA i hele prosjektperioden
  • Du har en idé som springer ut fra studiene dine ved UiA
  • Du har funnet en akademisk mentor for prosjektet som er ansatt ved UiA. Mentoren skal være knyttet til et relevant fagmiljø for prosjektet.

Du kan gjerne inkludere andre studenter som deltakere i prosjektet.

Hva du kan få støtte til

Du kan søke om inntil 100 000 kroner per prosjekt. Den anslåtte totalrammen for tildelinger i 2024 er 1 million kroner.

Du kan få støtte til:

  • Utstyr og materialer: Innkjøp av utstyr og materialer for å produsere prototyper, utføre laboratorietester eller lignende.
  • Konsulenttjenester: Innhenting av ekstern kompetanse, for eksempel for å undersøke patenterbarhet.
  • Leiekostnader: Kostnader til leie av lokaler utenfor UiA.
  • Lønnskostnader til akademisk mentor: Prosjektmidler kan dekke lønnskostnader til akademisk mentor, slik at disse belastes Forsknings- og innovasjonsavdelingen i stedet for fakultetet. Som et veiledende utgangspunkt bør 10% av budsjettet settes av til dette.
  • Andre kostnader: Som hovedregel bør prosjektet bare inkludere kostnader fra de fire kategoriene ovenfor. Hvis det likevel er nødvendig med andre kostnader, kan du inkludere disse i søknaden som "andre kostnader". Slike kostnader må være direkte knyttet til prosjektets mål.

Prosjektet må være påbegynt innen utløpet av vårsemesteret 2025 og være fullført innen 12 måneder fra oppstart.

Hva du ikke kan få støtte til

  • Utvikling av idéer som ikke har sammenheng med studiene dine ved UiA
  • Videreutvikling eller markedsføring av eksisterende produkter og tjenester
  • Kostnader knyttet til etablering eller drift av et selskap. UiA Innovasjonspilot skal støtte deg som student, ikke et selskap.
  • Utviklingskostnader i senere faser av et innovasjonsprosjekt. Hvis prosjektet ditt kvalifiserer til støtte fra andre kilder, for eksempel Innovasjon Norge, har prosjektet sannsynligvis kommet for langt til å være i målgruppen til UiA Innovasjonspilot.
  • Grunnforskning
  • Patenteringskostnader, herunder utarbeidelse og innsending av patentsøknad.
  • Markedsførings- og kommunikasjonsaktiviteter, for eksempel arrangementsstøtte og deltakelse på konferanser.

Slik søker du

Fyll ut søknadsskjemaet for utlysningen. Du har mulighet til å utdype søknaden i et vedlegg, men søknadsskjemaet og vedlegg skal samlet sett ikke overstige 5 sider.

For å sende inn søknaden følger du lenken på toppen av siden, laster opp søknaden og eventuelt vedlegg, og klikker "Send".

Du kan endre en innsendt søknad frem til søknadsfristen.

Evaluering

Vurderingskriterier

1. Utfordring og foreslått løsning

Hva er utfordringen som idéen skal løse? Hvordan representerer idéen noe nytt og ambisiøst, og hvor ny er idéen sammenlignet med eksisterende løsninger? Hvor solid er studiene som ligger til grunn for idéen, og er prosjektet sin tilnærming realistisk?

2. Samfunnsnytte, merverdi og bærekraft

Hvilken nytte representerer idéen for samfunnet? Hva er mulige bruksområder for idéen? Hvem er aktuelle sluttbrukere, og hva er den potensielle verdien for sluttbrukerne? Vil prosjektet kunne bidra til oppnåelse av FNs bærekraftsmål? Er det etiske, sosiale eller miljømessige aspekter som er relevante for prosjektet? I så fall, hvordan er disse tatt høyde for i søknaden?

3. Forventet prosjektresultat

Hvilke resultater forventer man å oppnå gjennom prosjektet? I hvor stor grad vil de forventede resultatene bidra til realiseringen av løsningen som foreslås?

4. Prosjektplan

Er det lagt en grundig og realistisk plan for prosjektet? Hva er de sentrale milepælene i prosjektet? Hvor sannsynlig er det at de skisserte målene oppnås ved å følge prosjektplanen?

5. Prosjektgruppe

Hvordan er prosjektgruppen satt sammen, og hvilken kompetanse bringer hver deltaker med seg inn i prosjektet? Har prosjektet tilgang til ressursene og ekspertisen som trengs for å gjennomføre prosjektet?

6. Budsjett

Hvor realistisk og kostnadseffektivt er budsjettet? Er det samsvar mellom de budsjetterte kostnadene og prosjektets planer og behov?

7. Plan for videreutvikling etter prosjektslutt

Hvilke planer har prosjektet lagt for å videreutvikle resultatene etter at det er avsluttet? Er planene realistiske og fornuftige? Hvor sannsynlig er det at idéen blir realisert på lengre sikt etter at prosjektet er avsluttet?

Behandling av søknadene 

UiA Nyskaping kontrollerer om søknaden oppfyller de formelle kravene i utlysningen og avviser eventuelle søknader som ikke oppfyller disse.

En beslutningskomité vurderer søknadene og avgjør tildeling av midler. Komitéen består av:

  • Viserektor for samfunnskontakt og nyskaping,
  • Forsknings- og innovasjonsdirektøren,
  • to ansattrepresentanter og
  • en studentrepresentant.

Økonomistyring og sluttrapportering

Økonomistyring

Hvis søknaden din innvilges, etablerer fakultetet et prosjekt i UiAs økonomisystemer med støttebeløpet som en øvre ramme.

Mindre innkjøp i prosjektet legger du ut for selv, og søker refundert fra fakultetet. Husk å ta vare på dokumentasjon på utgiftene.

Fakultetet kan bistå med større innkjøp i prosjektet.

Sluttrapportering

Etter prosjektslutt skal det leveres en sluttrapport som viser resultatene av prosjekter, og hvordan midler fra UiA Innovasjonspilot har blitt brukt.

Har du spørsmål?

Dersom du ønsker mer informasjon om UiA Innovasjonspilot, er du velkommen til å ta kontakt med UiA Nyskaping.

Send e-post til UiA Nyskaping

UiA Nyskapings nettside

Publisert 2. juli 2024 - Sist endret 2. juli 2024