English version of this page

Senter for Forskningsdrevet Innovasjon - Life Extensions of Offshore Assets (SFI - LEO)

I SFI LEO vil vi utvikle innovative løsninger og forbedre offshore utstyr. For å få til dette, trenger vi deg som partner. Vil du være med å forme fremtiden for vår industri? 

Ved UiA setter vi alle kluter til for å etablere et Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI), som heter SFI LEO (SFI Life Extensions of Offshore Assets).

Dette er en SFI (Senter for forskningsdrevet innovasjon)

Formålet vårt er å utvikle innovative offshore løsninger ved hjelp av intelligent overvåkning, dataanalyse, digitale beslutningsverktøy og autonome operasjoner.

På denne måten  ønsker vi å bidra til å øke lønnsomhet, levetid og sikkerhet for både mennesker, miljø og utstyr til havs. 

Her kan du bli bedre kjent med oss og hva vi skal arbeide med fremover:

Senterets mål 

Resultatene fra oss forventes å fremme større samarbeid og sømløs teknologioverføring på tvers av offshoreindustriene.

Dette vil føre til økt driftstid og tilgjengelighet på utstyr, betydelig reduksjon i drifts- og vedlikeholdskostnader (O&M-kostnader), forbedrede operasjonelle tjenestevinduer innenfor trygge grenser, og foreta kvalifiserte beslutninger om livsforlengelse som minimerer risiko og kostnader.

Våre samarbeidspartnere

Det hele ledes av UiA og prosjektleder Kjell G. Robbersmyr i samarbeid med NORCE, UiS, NTNU og IFE. Vi samarbeider med regionalt og nasjonalt næringsliv som er viktige partnere og sluttbrukere i senteret.

For at  vi skal komme i mål, trenger vi flere partnere.

Slik vil vi skape verdi for næringslivet

Motivasjonen for SFI LEO er å skape verdi ved å redusere totale investeringer (CAPEX) og drift og vedlikehold (OPEX) i offshoreindustrien, med fokus på olje og gass, offshore vind, skip, akvakultur, marine operasjoner og andre aktiviteter.

Suksesskriteriene for SFI LEO inkluderer langsiktig medvirkning og engasjement fra alle partnere, langsiktig forskning, teknologioverføring, verdiskapning, innovasjon og knoppskyting. 

Det inkluderer også fokus på kjønnsbalansen, tiltrekking av internasjonale forskere, internasjonalisering og utdanning på bachlor, master og doktornivå. 

Muligheter som partner ved senteret

Nå søker vi partnere innenfor offshoreindustrien. Det inkluderer olje og gass, fornybar energi, akvakultur, skip og maritim sektor. Har du råd til å ikke samarbeid med oss? 
 

Fristen for den første fasen av sentersøknaden er 18. september 2024.

  • Som partner i senteret vil du samarbeide med potensielle internasjonale forskningsinstitusjoner som TU Delft, RWTH Aachen, Aalborg Universitet og Universitetet i Leiden.
  • Det inkluderer også potensielt industrielt samarbeid med medlemmer av GCE NODE, GCE Ocean Technology, GCE Blue Maritime, CIAM og andre.

Finansiering:

SFI LEO-samarbeidet krever finansiering fra brukerpartnere, med ulike finansieringsalternativer basert på selskapets størrelse.

Finansieringen fra brukerpartnere kan være kontanter og/eller arbeidstimer, utstyr og tjenester.

Den totale finansieringen for SFI LEO forventes å være i størrelsesorden 75-144 millioner kroner, med en ambisjon om 200 millioner kroner.

Slik foregår søknadsprosessen 

Søknadsprosessen for SFI LEO innebærer en to-trinns evaluering. I den første fasen leveres prekvalifiseringssøknad, med frist 18. september 2024, og i den andre fasen inviteres utvalgte søkere til å levere fullstendig søknad. Resultatet om tildeling antas å komme høsten 2025. Oppstart av senteret antas å være årsskiftet 2025/2026.

 

Dette er teamet

Prosjektgruppa:

Kontakt oss:

Bilde av Kjell Gunnar Robbersmyr
Professor
E-post
kjell.g.robbersmyr@uia.no
Telefon
+47 37 23 32 79

Bilde av Geir Grasmo
Professor
E-post
geir.grasmo@uia.no
Telefon
+47 37 23 31 75

Bilde av Petter Zahl Marki
Seniorrådgiver
E-post
petter.z.marki@uia.no
Telefon
+47 38 14 14 11
Bilde av Anne Solvang Salvesen
Rådgiver
E-post
anne.s.salvesen@uia.no
Telefon
+47 37 23 32 18

 

Publisert 1. juli 2024 - Sist endret 5. juli 2024