English version of this page

Forskerforum - Senter for e-helse

Senter for e-helse arrangerer forskerforum hver måned, hvor ulike forskere innen forskjellige fagfelt får presentere sin forskning. Det settes også av tid til dialog og diskusjon.

Arrangementet er åpent for alle som er interessert i e-helseforskning, både studenter, ansatte og eksterne!

rød og rosa plakat med senterlogo og teksten forskeforum

Møtet er som vanlig hybrid, og de som ønsker kan koble seg opp via zoom.

Koble deg på møtet (direktelenke) 

 

Denne fredagen er vi så heldige og får besøk av to eksterne forskere: 

 

Fra kl. 12.00 - 13.00

Rettslige utfordringer i implementering av AI- baserte systemer i helsesektoren

av

Lana Bubalo - Førsteamanuensis i rettsvitenskap på Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger 

Om foredraget

Bruk av KI har enorm potensiale innen pasientomsorg, diagnostisering og behandling. Det finnes allerede flere eksempel på bruk av denne teknologien i norske sykehus og i omsorgstjenesten. Samtidig er ikke bruk av AI uten risiko og kan ha uheldige konsekvenser.

Personvern, diskriminering, ansvar for feildiagnostisering og feilbehandling, immaterielle rettigheter, informasjonssikkerhet, pasientens autonomi og manglende forklarbarhet i AI systemer er nøkkelord når en snakker om juridiske problemstillinger som knytter seg til bruk av AI i helsesektoren.

Dette foredraget vil gi et innblikk i de viktigste utfordringene som følger av bruk av denne teknologien i helsetjenesten. Økt forståelse for de juridiske problemstillingene og regulatoriske kravene vil gjøre helsepersonell og pasienter mer komfortable med bruk av AI, samtidig som en vil bli bedre rustet til å treffe gode avgjørelser som respekterer pasientenes rettigheter.  

 

Fra kl.13.00 - 14.00

Brukerinvolvering i utvikling av digitale tilbud for monitorering av pasienter med hjertesvikt i eget hjem. 

Av

Natassia Kamilla Juul - ph.d. student ved Kardiologisk Forskningsenhet, OUH Svendborg i Danmark

Om foredraget

Natassia har omtrent ett år igjen av sin ph.d og holder for tiden på med å rekruttere pasienter til sin tredje studie. De to første studiene er kvalitative med intervjuer og feltobservasjoner. Hun vil presentere formål, design og forskningsmetoder anvendt i dette prosjektet så langt. 

Tema er som nevnt brukerinvolvering i utvikling av digitale tilbud for monitorering av pasienter med hjertesvikt i eget hjem. Herunder undersøkes det også om digitale tilbud kan øke myndiggjøring og livskvalitet hos pasienter og deres pårørende. 

 

Kontaktperson:

Bilde av Elisabeth Giil
Førstekonsulent
E-post
elisabeth.giil@uia.no
Telefon
+47 37 23 31 89

 

Publisert 27. mai 2024 12:00 - Sist endret 27. mai 2024 12:32