English version of this page

Prosjekter

Senter for ung kunst og kultur administrerer og drifter en rekke prosjekt med barn og unge som målgruppe. 
 

Trafo.no

Nettstedet Trafo.no er Nordens største nettsamfunn for unge kunstnere mellom 15 og 25 år. I tillegg til å vise frem verkene sine i det digitale utstillingsrommet på nettsamfunnet kan medlemmer søke prosjektstipend, få mentorhjelp av profesjonelle kunstnere og delta på workshops og konkurranser over hele landet.

Trafo.no skal

  • Stimulere skapende evner og hjelpe frem enkeltideer og frittstående prosjekt.
  • Tilrettelegge for selvstendige og kreative arbeidsformer.
  • Tilrettelegge for møter mellom unge kunstnere og profesjonelle miljøer og etablerte kunstnere.
  • Fange opp nye uttrykks-, visnings-, og distribusjonsformer.
  • Synliggjøre og stimulere et kvalitativt mangfold av smale, individuelle og nye uttrykksformer.

Trafo.no ble utviklet og driftet av Kulturbyrået Mesén for Kulturrådet i perioden 2002-2005 før prosjektet ble flyttet til Fakultet for kunstfag, Universitetet i Agder, i 2005.

Trafo.no finansieres av Kultur- og likestillingsdepartementet.

Les mer på Trafo.no

Cultiva Ekspress Kunst

Cultiva Ekspress Kunst er en talentutviklingsordning for unge kunstnere mellom 20 og 35 år i Kristiansand. Cultiva Ekspress tildeler inntil 30 000,- i stipend til prosjekt innen kunst og kultur, som f.eks. produksjoner, arrangementer, utstillinger og utgivelser. Cultiva Ekspress Kunst skal være en kjapp, enkel og ubyråkratisk støtteordning og har søknadsfrist hver partallsmåned. I tillegg har Cultiva Ekspress Kunst en kompetansehevingsordning, Superekspressen, med løpende søknadsfrist.

Cultiva Ekspress Kunst administreres av Senter for ung kunst og kultur og arrangerer med jevne mellom workshops i Kristiansand.

Mer informasjon og søknadsskjema finnes på cultivaekspress.no

Cultiva Ekspress Idrett

Cultiva Ekspress Idrett er en talentutviklingsordning for Kristiansand. Formålet med ordningen er at unge utøvere skal få muligheten til å utvikle sitt talent og nå sine mål. Ordningen gir ungdomsstipend (15-16 år) på inntil 15 000,- og elitestipend (17-35 år) på inntil 30 000,-. En av stipendmottakerne premieres også hvert år med årets talentstipend på kr 50 000,-. Det er en søknadsfrist i året: 1. oktober.

Ordningen administreres av Senter for ung kunst og kultur.
Mer informasjon og søknadsskjema finner du på cultivaekspress.no

Platform Nord

Platform Nord er en festival for ung nordisk samtidskunst. Unge kunstnere i alderen 18 til 30 år kan søke om å delta med sitt kunstprosjekt. Platform Nord er arrangert tre ganger i Kristiansand, Norge. Først i oktober 2015, deretter i 2017 og 2019.

Med Platform Nord har vi ambisjon om å skape den viktigste møteplassen i Norden for kunstnere under 30 år. PN skal være åpen for prosjekter av både performativ og skapende art innenfor litteratur, dramatikk, film, scenekunst, performance, musikk, billedkunst, foto, installasjoner, intervensjoner o.a. Sjangeroverskridende og tverrestetiske prosjekter som utforsker nye fortellerformer inviteres spesielt til å søke om deltagelse.

Platform Nord er et nordisk samarbeidsprosjekt mellom Fluks - Senter for ung kunst og kultur - UiA (NO), DR Kunstklub (DK) og Nordens hus (IS).

Besøk nettsiden

Nordic Noise

Nordic Noise er et tverrkunstnerisk kuratorprosjekt i perioden 2022-2024. Seks unge kunstnere og kuratorer deltar, og er med å gi Nordic Noise retning.

Nordic Noise skal utforske det nordiske i kunsten, og deltagerne lærer fra og sparrer med etablerte kuratorer, kunstnere og produsenter. Tekster og materiale som produseres i løpet av prosjektperioden publiseres løpende digitalt, samt at et utvalg velges ut til en fysisk publikasjon mot slutten av perioden. I tillegg skal Nordic Noise samarbeide om å lage en Open Call for en ung nordisk / internasjonal kunstfestival.

Besøk nettsiden

Makta

MAKTA er et verksted og workshopformat som gir unge mulighet til å prøve ut nye, kreative former for aktivisme. Se egen facebook side her.

MyMachine

I MyMachine skal barn finne opp sine drømmemaskiner som deretter bygges og realiseres. Prosjektet er prosess-orientert og involverer tre stadier i utdanningsløpet som møtes og samarbeider i ett og samme prosjekt: barn i grunnskolen 6-12 år (finner opp maskinene), studenter ved universitetet (videreutvikler barnas ideer), og elever i videregående skole (realiserer maskinene). Gjennom hele prosessen er det barnet som plasseres i den skapende og avgjørende rollen i en realisering av deres egen drømmemaskin. 

Les mer om prosjektet her

Barnas Rutpluks (gjennomført)

I Barnas Rutpluks inviteres barn i Kristiansand til å utsmykke og utforme vårt felles byrom. Med utgangspunkt i barnas forslag skal åtte skulpturer lages og monteres i Tresse. Selve produksjonen gjøres i samarbeid med profesjonelle kunstnere og dyktige håndverkere. Prosjektet ledes av Senter for ung kunst og kultur (UiA) og er utviklet i samarbeid med Kulturhuset Qulthus. Barnas Rutpluks finansieres av Cultiva.

Besøk nettsiden

Skapende barn (gjennomført)

«Skapende barn» er et prosjekt i barnehager i Kristiansand. Formålet med prosjektet er å være en ekstra støtte i barnehagenes arbeid for å styrke det sosiale samholdet og fellesskapet mellom barn i barnehagen. Gjennom tilrettelagt bruk av musikk, litteratur og formingsaktiviteter, ønsker prosjektet å gi positive kulturelle opplevelser til barn. I tillegg til glede og trivsel er målet også å styrke barnas språkferdigheter, mestringsfølelse og sosiale ferdigheter.

Skapende barn ledes av Senter for ung kunst og kultur og er finansiert av Cultiva.

Besøk nettsiden her

Slow Bridge (gjennomført)

Slow Bridge er det første prosjektet som ble utført under Cultiva Ekspress Junior-paraplyen. I dette kunstprosjektet ble skole- og barnehagebarn i Kristiansand utfordret til å være med og sette sitt kunstneriske preg på byen gjennom en utsmykking av betongbroa mellom Kvadraturen og Odderøya. Her skulle barn og unge fra Kristiansand-skolene produsere et kunstverk bestående av en rekke små, påmalte fliser. Kunstner Anna Berthelsen ledet kunstprosjektet.

Slow Bridge åpnet 25.07.2015

Les mer om prosjektet på Slow Bridge-bloggen

Publisert 2. mai 2024 - Sist endret 22. mai 2024