English version of this page

Lanserer kurs om seksuell trakassering

På årets kvinnedag lanserer UiA et e-læringskurs om seksuell trakassering til bruk for hele UH-sektoren. 

Blurry photo of people walking in a street at sunset. Stock-image.

Illustrasjonsfoto.

Av Arne Martin Larsen
Publisert 11. mars 2024 - Sist endret 6. apr. 2024

– Alle ansatte må vite at vi har nulltoleranse for seksuell trakassering. Vi har laget kurset for å øke kunnskapen blant ledere og ansatte i sektoren, sier Kristian Solaas, likestillingsrådgiver ved Universitetet i Agder og prosjektleder for utvikling av kurset.  

Kurset skal gi ansatte bedre forståelse for hva seksuell trakassering er, og hva det gjør med den enkelte.  

– Derfor utforsker kurset blant annet grenselandet mellom flørt og seksuell trakassering, hvilke konsekvenser overtramp kan ha og hva du kan gjøre hvis dette skjer. For ledere og veiledere er det spesielt viktig å bli bevisst effekten av makt og hvilket ansvar som inngår i maktsymmetriske relasjoner, sier Solaas. 

Nå tilbys kurset til alle ansatte ved UiA og går inn som en obligatorisk del i nyansattopplæringen ved universitetet.  

– Forebygging av seksuell trakassering er spesielt viktig og vi tror at dette kurset kan bidra til det, sier UiA-rektor Sunniva Whittaker.  

– Det er viktig å si at selv om vi lanserer dette kurset på kvinnedagen, må vi anerkjenne at her er det ofre uansett kjønn, sier Whittaker. 

Hele sektoren

– Vi lar alle andre UH-institusjoner få bruke kurset og likestillingsrådgivere ved både OsloMet og NTNU har testet ut pilotversjonen, sier Solaas.  

Det digitale kurset er fordelt på fem kapitler og tar om lag en time å gjennomføre.          

– Avtal gjerne med dine kolleger om å se på ett kapittel hver morgen i løpet av en uke, og diskuter sammen i lunsjen. Dialog om dette er både lærerikt, nyttig og forebyggende, sier Solaas som har utviklet kurset i samarbeid med UiAs Senter for likestilling og universitetets IT-avdeling.

Kontaktperson

Bilde av Kristian Solaas
Seniorrådgiver
E-post
kristian.solaas@uia.no
Telefon
+47 38 14 19 71