Karriereveier for samfunnsvitere

Samfunnsvitere jobber innenfor et bredt spekter av stillinger i både privat og offentlig sektor. Utdanningen alene styrer ikke hvilken stilling du får, men gjør at du kan søke en rekke ulike stillinger.

To personer sitter bak en glassvegg i et kontorlokale.

Som samfunnsviter får du en forståelse av sammenhengene i samfunnet: samspillet mellom individet og strukturene som vi alle er en del av. Utdanningene gir deg på hver sin måte kunnskap om samfunnet og dagsaktuelle spørsmål, og utvikler evnen til å stille spørsmål ved etablerte oppfatninger. Slik får du et grunnlag for å være med og påvirke fremtiden, enten det er gjennom arbeid med analyser, rådgivning, planlegging eller teknologisk utvikling.

I tillegg til rene profesjonsutdanninger som lærer og sosionom, har vi ulike disiplinutdanninger der du får en grad i enten sosiologi, statsvitenskap, samfunnsplanlegging og kommunikasjon, IT og informasjonsstudier eller globale utviklingsstudier. Med disse utdanningene kan du kvalifisere for ulike stillinger i arbeidslivet, og du må i større grad selv definere og spisse kompetansen din inn mot jobben du ønsker. 

Se hva våre tidligere studenter sier om jobben de har i dag og hvordan de bruker sin kompetanse.

"Det er gode valgmuligheter på studiet, du kan velge å gå en rent teknisk vei eller en mer samfunnsrettet vei. Bredden i utdanningen gir et godt utgangspunkt for å kunne passe inn hos mange ulike kunder." Benjamin Gutierrez Børresen, Egde Consulting.

"Å forstå samfunnstrender, samt hvordan samfunnet spiller inn på mennesket og motsatt, anser jeg på mange måter som kjernen i sosiologien. Disse spørsmålene er også viktige i politiet." Oscar Myrmell, Analytiker i Politiet.

"I studiet blir man drillet i å drøfte for og imot ulike saker, og gjennom dette utvikler man et reflektert tankesett som jeg merker jeg har med meg og bruker i ulike jobbsituasjoner". Hanna Halvorsen, Regionrådgiver i Redd Barna.

Les mer om karriereveiledning og jobbmuligheter

Emneord: karriere, samfunnsvitere
Publisert 2. apr. 2024 - Sist endret 19. apr. 2024