Møllestua barnehage

Møllestua som lærerutdanningsbarnehage

Møllestua har lang tradisjon som praksisbarnehage, og vi er svært opptatt av å gi studenter et godt utbytte av sin praksis. Vi ønsker studenter velkommen også utenom praksisperiodene, på foreldremøter, fagmøter, og andre arrangementer de kan ha nytte av. Mangfoldet er stort på Møllestua, studentene kan få innblikk i variert praksis og ulike arbeidsformer. Vi legger vekt på at alle skal oppleve seg inkludert og velkommen, i et miljø preget av humor og arbeidsglede.

Utviklingsarbeid og faglige satsinger

Møllestua har deltatt i kommunens FLIK satsing, og jobber systematisk videre med utvikling av et godt læringsmiljø for alle barn, ved hjelp av LP modellen. Alle ansatte har også deltatt i satsing på traumebevisst tilnærming / kunsten å møte barn på følelser.

Vi har miljøprofil, og jobber systematisk med å ha fokus på bærekraft, gjenbruk og miljøspørsmål. Dette ønsker vi skal gå som en rød tråd gjennom arbeidet vårt med barna.

Vi har også sterkt fokus på voksenrolle og relasjonskompetanse, og tenker at dette danner en viktig grunnmur i alt arbeid med barn.

Vi er opptatt av å ha et kritisk blikk på egen praksis, være faglig oppdatert, og følge med på ny forskning.

Bygg og beliggenhet

Bygget er moderne, med miljøprofil, selve bygget er passivhus, med god romløsning og ulike funksjonsrom. Vi har IKT-rom, formingsrom, musikkrom, boltrerom og eget rom for vannlek. På taket har vi solcellepanel, vi produserer egen strøm, og ute har vi drivhus og mulighet for kjøkkenhage. Vår sentrale beliggenhet gir oss mange muligheter for turer og opplevelser. Både Baneheia, Ravnedalen, biblioteket, kunstmuseum og Kilden er i gåavstand.

Møllestua har kompetanseavdeling for hørselshemmede, og vi er stolte av å ha et sterkt fagmiljø knyttet til dette.

Vi er en barnehage preget av all slags mangfold, og har stort fokus på inkludering og fellesskap.

Publisert 10. juni 2024 - Sist endret 10. juni 2024