Frammøte og fravær i barnehagelærerutdanningene

  1. Krav om oppmøteplikt fremgår av den enkelte emnebeskrivelse. All praksisopplæring har 100 % oppmøteplikt.
  2. Konsekvensen av for stort fravær er at studenten ikke får gå opp til eksamen i emnet.
  3. Den enkelte student er selv ansvarlig for å registrere sin tilstedeværelse. Studentene har ansvar for å følge med på eget oppmøte i undervisning og må selv være oppmerksomme på når de nærmer seg fraværsgrensen.
  4. Dersom en student ikke har fått registrert sitt oppmøte, er det studentens ansvar innen utgangen av inneværende undervisningsøkt å be faglærer om å bli etterregistrert. Dersom studenten ikke gir beskjed innen ovennevnte frist, registreres ikke oppmøtet i ettertid.
  5. Studenten må snarest mulig og senest innen utgangen av inneværende undervisningsøkt, gi beskjed til faglærer dersom studenten forlater undervisningen etter å ha registrert seg.
  6. Det regnes som fusk dersom en student på uriktig grunnlag har fått godkjenning for deltakelse ved obligatorisk undervisning eller andre obligatoriske aktiviteter, jf. forskrift om studier og eksamen §31. Studenten vil kunne få annullert sin eksamen og bli utestengt, jf. universitets- og høyskoleloven §§4-7 og 4-8.
  7. Fraværsprosenten regnes på planlagt undervisning. Det betyr at om planlagt undervisning avlyses, vil alle studenter få godkjent oppmøte.
  8. Studenter må akseptere at undervisning flyttes, men melding om endring må være gitt minst en uke på forhånd.
  9. Studenter som har studentpolitiske verv eller er toppidrettsutøver med egen avtale, kan be om en tilrettelagt plan for deltakelse i undervisningen. Fravær skal være avtalt og faglærer vurderer omfanget av fraværet og hvilke kompensatoriske arbeidskrav som skal stilles (dersom fravær utover krav til obligatorisk oppmøte). Eventuell tilrettelegging skal ikke gå på bekostning av faglige krav i utdanningen.
  10. Studenten med fravær over tillatt fraværsgrense, kan søke om unntak fra bestemmelsen. Søknaden rettes til Kunnskapsområdeleder i kunnskapsområdet/emneansvarlig i fordypningen, som i særlige tilfeller (alvorlig/langvarig sykdom, dødsfall i familien o.l.) kan innvilge fravær, jf. forskrift om studier og eksamen ved UiA § 41.5. Kunnskapsområdeleder/emneansvarlig vurderer hvilke erstatningsoppgaver som skal gis for fraværet.

Retningslinjene gjelder fra og med 1. august 2019.

I praksis gjelder 100 % tilstedeværelse

Publisert 16. apr. 2024 - Sist endra 4. juli 2024