Religionsstudier i Asia

Studer verdensreligionene i land i Asia der de utøves.

Foto av munker på stranden

Fakta om programmet

Studiepoeng:
30
Studiets varighet:
½ år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Vår
Ordinær søknadsfrist:
20. januar

Om studiet

Studiet er i lagt til flere land i Asia hvor de store verdensreligionene – buddhisme, hinduisme, islam og kristendom – er representert på en rik og mangfoldig måte. De forskjellige studiestedene gir unike muligheter til å møte religiøse mennesker, foreta feltarbeid, oppleve religiøse ritualer, delta i festivaler og besøke historiske steder.

Hvilke land studiet legges til, kan variere noe fra år til år, men aktuelle studieopphold er Sri Lanka, Malaysia, Vietnam, Kambodsja, Thailand og Indonesia.

Hva lærer du

Du finner detaljert informasjon om studiets oppbygning og innhold i studieplanen. https://old.uia.no/studieplaner/programme/RELASIA30 (lenke til nye sider).

Praktisk informasjon

Studenter som får plass på studiet, kan søke reisestøtte fra Lånekassen. Stipendet kan variere, men har de siste årene vært på rundt 10 000 kr. I tillegg kan du søke om ordinært studielån og stipend. Du finner mer informasjon om økonomisk støtte på Lånekassens sider.

I forbindelse med studiet må du beregne utgifter til

  • Reise til og fra Norge og reiser internt i Asia
  • Transport lokalt i landene du skal opphold deg i
  • Mat og drikke
  • Opphold
  • Felleskostnader: kostnader i forbindelse med aktiviteter som studieleder bestiller og administrerer, som enkelte hotellopphold, inngangsbilletter, felles transport og felles aktiviteter.
  • Lommepenger

Prisoverslag våren 2024

Reise: 15 000 – 20 000 kr
Hotell, mat og drikke: ca 10 000 kr per måned
Fellesutgifter: 5 700 kr per måned

Har du rundt 20 000 kr til rådighet hver måned vil du har et romslig budsjett, men hva den enkelte student bruker, vil være svært individuelt.

Videre informasjon

I starten av høstsemesteret opprettes det en gruppe på Facebook for alle studenter som skal delta på studiet påfølgende vårsemester. Gruppen administreres av studielederne og fungerer som informasjons- og kommunikasjonskanal mellom faglærere og studenter og studentene imellom, i forkant og under studieoppholdet.

I september avholdes det er et informasjonsmøte der studentene kan bli kjent med hverandre og med underviserne på studiet.

Søknad og opptak

Søknadsfrist 20. januar på lokalt breddeopptak. Ta kontakt med rådgiver.

Opptakskrav

Studiet er lukket. Søkere må ha opptak på følgende studieprogram:

  • Grunnskolelærerutdanningen, lektorutdanning med religion som masterfag eller lærerutdanning for tospråklige: 24 plasser
  • Bachelor i religion, filosofi, historie eller årsstudium i religion, etikk og samfunn som breddefag i en annen bachelorgrad: 4 plasser
  • Bachelor i globale utviklingsstudier eller sosiologi: 2 plasser

Flere studenter kan få opptak innenfor de ulike kvotene ved ledige kapasitet.

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk