English version of this page

Udforsk AI 2024

Nordisk konferanse om AI-forskning i utdanningssektoren.

Bilde generert av kunstig intelligens

Call for Abstracts

Call for abstracts – send oss ditt konferansebidrag her.

Vi ønsker oss bidrag som tematiserer ulike perspektiver på generativ kunstig intelligens på skoler, studiesteder og i utdanningsrelevant forskning. Aktuelle fagområder kan være pedagogikk, fagdidaktikk, literacy, språkvitenskap, informatikk, programmering, ledelsesfag eller oversetting – men er ikke begrenset til noen av disse.

Abstraktet skal være på maksimalt 300 ord + litteraturliste. Abstraktet kan leveres på skandinaviske språk eller engelsk. For symposium sendes felles abstrakt på maksimalt 1000 ord + litteraturliste. Husk å angi tittel på innlegget, kontaktinformasjon og institusjon.

Abstraktene vurderes av programkomiteen og gis tilbakemelding på som akseptert eller ikke akseptert uten begrunnelse.

Abstrakt sendes til: udforsk@uia.no.

Frist for innsending av abstrakt er 15. august 2024.

Udforsk, senter for utdanningsforskning ved Universitetet i Agder, inviterer til nordisk konferanse om AI-forskning i utdanningssektoren mandag 2.desember 2024 – tirsdag 3. desember 2024. Konferansen avholdes i Kristiansand.

Påmelding åpner 15. september, 2024.

Konferansen har ingen deltakeravgift.

Tema for konferansen

Tema: Generativ kunstig intelligens i utdanningssektoren

Hva skjer når generativ kunstig intelligens (GKI) nå blir tatt i bruk av elever, studenter, lærere og forskere i utdanningssektoren? Hvordan påvirkes skoler, studiesteder, utdanningsløp og utdanningsrelatert forskning? Og hvilke etiske, metodiske og pedagogiske implikasjoner følger i kjølvannet av «ChatGPT-bølgen»? Dette er spørsmål som gir utgangspunktet for forskerkonferansen Udforsk AI 2024.

Udforsk AI 2024 har som ambisjon å samle forskere, lærere og utdannere på tvers av fagfelt og disipliner om ny KI-forskning i utdanningssektoren.

Konferansen vil inneholde en egen sesjon for ph.d.-stipendiater, med mulighet for å drøfte, gi og få tilbakemelding på egne arbeid, samt parallelle paper/symposiumsesjoner for forskere og andre fagpersoner. Programmet tilpasses etter tilsendte konferansebidrag.

Hovedforedragsholdere 

Marte Blikstad-Balas, Universitetet i Oslo

Marte Blikstad-Balas er professor ved insititutt for lærerutdanning og skoleforskning på Universitetet i Oslo. Hun har blant annet forsket på hvordan digitalisering endrer den norske skolen og hva som kjennetegner lesing på papir og skjerm. Blikstad-Balas er en svært produktiv og ettertraktet forskningsformidler og hovedredaktør for Nordic Journal of Educational Research.

Neil Selwyn, Monash University

Neil Selwyn er professor i pedagogikk ved Monash University, Australia. Han har forsket på integrasjon av digital teknologi i skole, høyere utdanning og voksenopplæring i tre tiår. Selwyn har publisert en rekke bøker innenfor feltet og er en anerkjent internasjonal ekspert for utdanningsrelaterte problemstillinger ved digital teknologi og kunstig intelligens.

Pigga Keskitalo, Universitetet i Lappland

Pigga Keskitalo er professor og utdanningsforsker ved Universitetet i Lappland og medlem av det finske sametinget. Hun arbeider med hele det arktiske området som sitt felt og forsker på urfolksrelaterte problemstillinger knyttet til kulturell representasjon, utdanningshistorie, samiske språk og krysskulturell AI literacy.

Rune Johan Krumsvik, Universitetet i Bergen

Rune Johan Krumsvik er professor i pedagogikk og merittert underviser ved Universitetet i Bergen. Han har gjort omfattende forskning på digitalisering av utdanningssektoren og helsevesenet, med en stor mengde vitenskaplige utgivelser bak seg, også innenfor KI-feltet. Krumsvik er redaktør for Nordic Journal for Digital Literacy og medredaktør i Frontiers in Pediatrics.

 

Viktige datoer

Innsending av abstrakt:  innen 15. august 2024

Godkjenning abstrakt: medio september 2024

Påmelding åpner: 15. september 2024

Endelig program presenteres: 1. oktober 2024

Siste frist for påmelding: 15. november

Program

Konferansen vil inneholde hovedforedrag, papersesjoner, phd-seminar og lunsj begge dager.

Endelig program kommer.

Kontaktperson:

Bilde av Jon Olav Sørhaug
Førsteamanuensis
E-post
jon.olav.sorhaug@uia.no
Telefon
+47 38 14 21 56

 

 

Publisert 10. mai 2024 11:14 - Sist endret 19. juni 2024 12:15