English version of this page

Institutt for ernæring og folkehelse

Institutt for ernæring og folkehelse har forskning og utdanninger innen samfunnsernæring og folkehelsearbeid. Vi bidrar også i utdanningen av grunnskolelærere og barnehagelærere og tilbyr relevante etter- og videreutdanningskurs.

Tre studenter, kjøkken, lage mat, smiler, ler

Om instituttet

Vi tilbyr bachelorprogrammer i folkehelsearbeid og samfunnsrettet ernæringsarbeid og et årsstudium i samfunnsrettet ernæring. Masterprogrammet i folkehelsevitenskap er en naturlig påbygning til bachelorprogrammene, men er også åpent for kandidater med annen fagbakgrunn. Vi er en del av grunnskole- og barnehagelærerutdanningen på UiA med fordypning i mat og måltid i barnehagen og masterprogram i mat og helsedidaktikk. I studiene integrerer vi teori og praksis, og vi legger vekt på å forberede studentene for arbeidslivet enten de skal jobbe med undervisning, forskning eller anvendt ernærings- eller folkehelsearbeid.

Vi tror på styrken i samarbeid og jobber med skoler og barnehager, kommuner, fylkeskommuner, næringsliv, og frivillige organisasjoner. Dette gir studentene våre praktiske erfaringer og forskningsmuligheter som beriker deres læring og bidrar til deres profesjonelle utvikling.

Sentrale forskningsområder i instituttet er mat og ernæring og fysisk aktivitet i ulike faser av livet, kvinnehelse og arbeidshelse, sosial ulikhet i helse og pedagogiske tilnærminger til hvordan elever og unge voksne skal tilegne seg mat- og ernæringskompetanse. Vi utvikler og evaluerer tiltak for å fremme gode levevaner og helse gjennom hele livsløpet, med spesielt fokus på kritiske livsfaser som ung voksen alder, svangerskap, tidlig barndom og ungdomsår. 

Kontakt

Oppkuttet avocado, glassbolle, hender, kniv, rød skjærefjøl

Fra instituttet

Let lærarar ta mat og helse på deltid

Les nyhetssaken her

Prioritert forskningssenter

Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv

Senterets visjon er å bedre kosthold og ernæring fra tidlig utvikling frem til foreldreskap gjennom å utforske sammenhengen mellom kosthold tidlig i livet og helse på senere livsstadier og å utvikle og evaluere tiltak for å fremme et sunt kosthold og god helse fra tidlig utvikling.