Vil hylle afrikansk musikk og kultur

Mye av musikken vi hører på i dag ville ikke eksistert uten den afrikanske kulturen. Nå arrangerer studentene Jenny Ayunda og Obah Aanonsen en konsert for å anerkjenne musikkarven.

Obah Aanonsen og Jenny Ayunda vil hylle afrikansk musikk og kultur ved å holde en konsert.

–  Det har vært et spesielt år, også med tanke på kampen mot rasisme. Vi vil hylle den flotte afrikanske musikken og kulturen, i stedet for å alltid snakke om det kjipe som har skjedd, sier Obah Aanonsen, student på Institutt for rytmisk musikk.

Sammen med medstudent Jenny Ayunda ønsker hun å bringe «Black History Month» til Kristiansand ved å holde en konsert på Teateret. Gjennom hyllester til artister som Fela Kuti, Nina Simone, Kendrick Lamar og Beyonce ønsker de å vise noe av det beste svart musikk har å by på. Konserten blir en kveld med variert innhold, bredt følelsesspekter og feiring av mangfold.

Bevisstgjøring og feiring av afroamerikansk kultur

– Bandet består av medstudenter fra UiA som alle har en brennende lidenskap for svart musikk. Med bakgrunn innen soul, hip hop og reggae syns vi det er viktig å anerkjenne kunsten, samtidig som at vi tar oss tid til å hylle kulturen som står bak, sier Ayunda.

Black History Month har blitt markert hver februar i USA siden 1970, og handler om bevisstgjøring og feiring av afroamerikansk kultur.

– Vi ønsker å synliggjøre hva afroamerikansk kultur har hatt å si, ikke bare for musikk. Vi ønsker at de som går ut døra etter konserten har lært noe og fått med seg litt historie, sier Ayunda.

Konserten går av stabelen 17. februar, og her er link til arrangementet på Facebook.