Godt Forskningstorg for lærerutdanningene

Lørdag 19. september arrangerte UiA Forskningstorget i forbindelse med Forskningsdagene som arrangeres 16. - 27. september i år.

LU-stand under Forskningstorget

– Målet med forskningsdagene er å vise fram hva vi gjør til et litt annerledes publikum enn vi kanskje når til vanlig. Derfor er aktivitetene lagt ut til der folk er, i stedet for å invitere dem inn til oss, sier informasjonssjef Jan Arve Olsen i Kommunikasjonsavdelingen, som er prosjektleder for Forskningsdagene ved UiA i år.

For første gang hadde lærerutdanningene eget telt på Forskningstorget hvor vi stilte sammen med Skolelaboratoriet i naturfag. Dette er et prosjekt som tidligere har mottatt tildeling av FoU-midler knyttet til lærerutdanningene.

Dekan for lærerutdanningene, Hilde Inntjore, er veldig fornøyd med at vi i år har hatt egen stand sammen med et av våre FoU-prosjekter.

– Det er flott å få presentert forskning rettet mot barn og unge, skole og læring, under en så tydelig «vignett». Prosjektet vi hadde med oss i år er støttet av strategiske midler UiA-styret har avsatt til å stimulere til økt forsknings- og utviklingsarbeid som er lærerutdanningsrelevant og praksisrettet, som en del av vår satsning på profesjonsforskning. Fremover kommer vi også til å koble prosjekter som tildeles FoU-midler innen lærerutdanningene til presentasjon i Forskningsdagene. Denne festivalen er en god anledning til å formidle vår forskning og skape begeistring og nærhet til viktige grupper.

LU-standen ble godt besøkt gjennom hele dagen og bidro til å skape nysgjerrighet om forskning hos barna som var innom.

Forskningsdagene har arrangementer frem til og med 27. september. Årets tema er: Hjernen. Les mer Forskningsdagene og arrangementer i Agder her.