Det planlegges for sosiale og faglige aktiviteter som vil styrke nettverket og synliggjøre masteren. Her fra en UiA Alumnikveld på Teateret.

Nytt alumninettverk for studenter med master i barnehagekunnskap

Nå blir det enda enklere for tidligere studenter ved master i barnehagekunnskap å holde kontakten med hverandre, UiA og forelesere. Masterstudentene har tatt initiativ til et eget alumninettverk for utdanningen.

Portrettbilde Lisa Annika Brandt

Masterstudent Lisa Annika Brandt. Foto: Privat.

Masterstudenten Lisa Annika Brandt (bildet til høyre) opplevde sammen med sine medstudenter at selv om de var med i alumninettverket for barnehagelærerutdanningene ved UiA, var det et behov for en tettere kontakt blant dem som også har master i barnehagekunnskap.

– Vi er ikke så mange med denne utdanningen enda, og vi er flere som har snakket om at vi ønsker å bygge et større nettverk oss imellom sier Lisa Annika.

Lisa Annika Brandt er masterstudent på andre året og forteller at en av årsakene for å opprette en egen gruppe for alumner fra barnehagekunnskap var å forsikre seg om at de også etter studietiden kan ha et fellesskap rundt sin faglighet. De håper også at alumninettverket kan være med på å synliggjøre masteren og kompetansen de tilegner seg etter to år med fordypning på barnehagefeltet.

Treffe flere «barnehagenerder»

– Vi må bli bedre på å vise hva vi faktisk kan. Blande oss i debatten. Engasjere flere til å ta en master. Sette i gang ting i våre kommuner. Jeg har troen på at dette blir lettere når vi kan stå sammen som en gruppe fremfor som enkeltindivider, fortsetter en engasjert Lisa Annika.

Lisa Annika med et drageegg i fortelling i barnehage

En variert hverdag venter for de som velger å jobbe i barnehage, og med en fordypningskompetanse innen barnehagekunnskap opplever Lisa Annika å bli enda tryggere i sin pedagogiske jobb.

Et av fellestrekkene blant masterstudentene er at de har en stor kjærlighet og interesse for barnehagefeltet og -faget.

– Og da kan det jo bare være fint å få muligheten til å møte andre «barnehagenerder» som ikke har gått i sitt eget kull, ler masterstudenten.

Synliggjøre masteren

Initiativtakerne har gjort seg noen tanker om hvordan de ønsker at alumninettverket skal fungere. De ser for seg aktiviteter som vil styrke nettverket, både faglig og sosialt, men også at de skal jobbe med å synliggjøre masteren og deres kompetanser.

– Men her er det egentlig bare fantasien som setter grenser, og det avhenger av hva vi som en større gruppe ender med å ønske for dette nettverket. Vi er veldig åpne for idéer, så det er bare å ta kontakt, oppfordrer Lisa Annika.

Brandt trekker frem et eksempel hvor hun og medstudent Anne Sofie Stray holder på å rigge i stand til en podkast hvor tidligere studenter på barnehagekunnskap får anledning til å fortelle om deres masteroppgave.

– Vi legger så utrolig mye arbeid i den oppgaven og den er jo relevant for hele feltet. Vi håper at en podkast vil gjøre disse oppgavene mer tilgjengelige og at de ikke bare ligger og støver ned på Oria.

Varierte aktiviteter og innhold

Andre eksempler på aktiviteter og innhold er å skape rom der de på nett eller i fysiske samlinger kan dele artikler, tanker og undringer, og legge til rette for å opprettholde kunnskap og følge med på utviklingen i forskningen på feltet. Hjelpe hverandre eller etablere partnerskap for å kunne bidra i den offentlige debatten i form av kronikker, debattinnslag og lignende. Få et nettverk for å kunne sette i gang og gjennomføre større prosjekter i kommunen eller på tvers av barnehager. Samlinger som kan være til nytte i etterkant av masteren, som workshops om artikkelskriving, søknader om prosjektstøtte og lignende.

– Apropos samlinger, vi håper veldig snart å kunne invitere til en kick-off-samling så fort det lar seg gjøre med faglig innhold, sosialt samvær og sikkert også litt snacks og passende drikke. Det gleder jeg meg til, avslutter Lisa Annika Brandt, før hun legger til at de som ønsker å være mer involvert i etableringen av alumninettverket for master i barnehagekunnskap, bare kan ta kontakt med henne.

Har du vært eller er du student på master i barnehagekunnskap? Bli med i Facebookgruppen for nettverket allerede nå: Master i barnehagekunnskap UiA Alumni.