0
Hopp til hovedinnhold

Campus Kristiansand

Kontakt oss

38 14 10 00 Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Bli kjent med universitetet, campus og studiebyen

Bla i bildene - eller naviger på kartet.

Kristiansand

Bygd etter amerikansk campusmodell med alt samlet på ett sted. Kompakt, men åpen. Stor, men oversiktlig. Lett å bli kjent, men du trenger ikke bli gjenkjent. Lite nok til nærhet, stort nok til mangfold. Føl deg som hjemme.

> Finn fram på campus

Studentenes eget treningssenter på campus. Sørlandets største. Treningsstudio, klatrevegg, ballhall og svømmehall.

Studentkantina har blitt kåret til landets beste av studentene i flere år allerede. Viktig samlingspunkt, for studenter fra alle studiemiljøene.

Sentrum for studiestartfestivalen hver august! Grøntområdet som hele campus slynger seg om. Åsted for både lesing, aktivitet og avslapping.

Går du inn hovedinngangen på Campus Kristiansand havner du i "Vrimlehallen", som egentlig heter "Vilhelm Krags Hall". Her flyr studenter mellom forelesninger, biblioteket, servicetorget, IT-hjelp og kantina - som alt er plassert rundt Vrimlehallen.

169.491 bøker, 550.481 e-bøker, 500 tidsskrifter, 30.164 e-tidsskrifter, 280 leseplasser – i det absolutte sentrum av campus.

SiA har ansvaret for infrastrukturen rundt studiene, og driver studenthyblene, studentkantina, bokhandelen SiA Bok, helsetjenester, studenthusene Bluebox og Østsia, studentbarnehagen Hokus Pokus og treningssenteret Spicheren i Kristiansand. 

STA jobber for dine rettigheter, interesser og behov som student. Hvis du opplever at UiA eller SiA ikke oppfyller sine plikter, og du ikke når fram, kan du kontakte STA. STA har også ansvar for studentaktivitetene. 

Kunnskapsparken huser mange ulike bedrifter og Handelshøyskolen ved UiA.

De 650 boenhetene i Gimle studentby ligger på selve campusområdet. Nærmeste nabo i andre enden er turområdet Jegersberg.

Kristian IVs gate er Studentsamskipnadens eneste studentboliger i Kristiansand sentrum. Bo med Baneheia i ryggen og med utsikt over elva Otra. 

Studentsamskipnadens nyeste studentboliger ligger rett på campus. De 182 nye boenhetene ble tatt i bruk fra studiestart 2015. 

I gåavstand til både universitetet og sentrum. Og kun et stenkast ned til sjøen og badeplassen Bertesbukta eller til Sparebanken Sør Arena og tippeligafotball. Her bor du i grei avstand til det meste.

Ligger i bydelen Lund. Sentralt midt plassert mellom sentrum og campus.

Studentsamskipnadens studentboliger ligger i Kongsgård Allé 7, 9 og 11, midt mellom sentrum og campus. 

111 600 innbyggere, et behagelig folk og Norges deiligste by! Velkommen!

Jegersberg ligger rett ved campus. Lysløype og badevann et drøyt steinkast fra lesesalen.

Sørlandets kulturelle hovedarena – og landets største kulturbygg etter Operaen. Signalbygget er anerkjent langt utover landets grenser. Opplev bryggekonserter om sommeren, eller konserter, teater og show på storscenene når som helst resten av året. 

Kristiansand sentrum er 1 km x 1 km. En kvadratkilometer. Gågata heter Markensgate, men kalles bare «Markens». I Kristiansand er faktisk gågata en «ruslegate». Null stress.

Strandfesten Palmesus arrangeres her en helg hver sommer – men hvorfor ikke bruke den mer enn en helg i året?

Byens friområde med turstier, lysløype, utkikkspunkter, badevann og fiskevann. Om vinteren kjøres det opp løyper så du kan ta deg en skitur.

Elisabeth Høibo (c) Visit Sørlandet

Naturskjønn park med utendørsscene og magiske konsertopplevelser. Gå hit for landets beste burger på Café Generalen.

Friareal et steinkast fra Kvadraturen. Her finner du fine badeplasser, koselige kafeer, gallerier og merkede turstier. Ikke minst er Odderøya kjent for musikkelskere. I de flotte utendørsamfiene, Odderøya Amfi og Bendiksbukta, arrangeres hvert år store konserter for enhver smak. 

Victoria Nevland(c)Visit Sørlandet 

Yrende sommerliv ved sjøen – i byen. Gjør det enkelt og kjøp noen reker du «mauler» på bryggekanten – eller nyt et måltid eller noe forfriskende på en av uterestaurantene. Gjennom hele sommeren arrangeres det gratis konserter her – kom med båt eller kom til fots. 

Foto: Victoria Nevland(c)Visit Sørlandet 

Den sørlandske skjærgården er anerkjent i hele Norge. Opplev den på land, eller til vanns!

Sørlandssenteret

Området der du finner både Norges største kjøpesenter, Sørlandssenteret, Ikea og Dyreparken i Kristiansand.

Gwen Weustink(c)Unsplash

975 000 årlig besøkende. Norges største fritidspark. Huser 150 forskjellige dyrearter, og består i tillegg av Badelandet, sjørøverhotellet Abra Havn med Kaptein Sabeltann og mye, mye mer.

På under en halvtime med bil kommer du til vintersportsstedet Sandrip på Øvrebø i Vennesla kommune. Det er oppkjørt lysløype på 3,5 km, hoppbakke med flomlys og varmestue. Området er forøvrig velegnet for turer året rundt.