Valget er i gang

I dag klokken 10.00 åpnet det elektroniske stemmelokalet ved UiA. Rektorvalget er i gang.

KANDIDATENE: Sunniva Whittaker og Stephen Seiler kjemper om vervet som rektor ved UiA.

– Vi håper selvsagt at så mange som mulig vil benytte seg av anledningen og stemme. En høy valgoppslutning er alltid bra i et valg, også i vært rektorvalg, sier leder Anne Elizabeth Stie i universitetets valgstyre.

Ansatte og studenter stemmer her til og med mandag 18. februar kl. 14.00!

Boller og kaffe

Utdeling av boller i Vrimlehallen, foto

LUN START: Ansatte og studenter ble møtt med nybakte boller og valm kaffe da de kom på jobb i dag morges – som en lun påminning om at stemmerommet i rektorvalget nå er åpnet. Her fra Campus Kristiansand.

Selve valgstarten ble behørig markert på begge campusene på morgenen i dag. Både studenter og ansatte ble møtt med nybakte boller og varm kaffe.

– Det er en fin måte å minne alle på at valget nå er i gang – og at de fra nå av kan stemme på den de vil ha som rektor fra høsten av, sier valgstyrets sekretær Elin Gauslaa, som sto bak initiativet sammen med universitetets arrangementsstøttetjeneste.

Siste valgkampuke

Åpningen av det elektroniske stemmerommet markerte også starten på den siste uken i valgkampen til kandidatene Sunniva Whittaker og Stephen Seiler. Siden før jul har de begge deltatt på møter og besøkt universitetets fakulteter, institutter og studenter for å formidle hva de står for og hvordan de ønsker å utvikle universitetet videre. Den som vinner valget tar over etter Frank Reichert, som i august går tilbake til vitenskapelig arbeid etter tre og et halvt år som rektor ved UiA.

To åpne debattmøter i dag

Dagen i dag bruker de to kandidatene på to større åpne debattmøter på Campus Grimstad og Campus Kristiansand, i regi av fagforeningene og studentene ved UiA.

Mer om dagens åpne debattmøter her!

Debattmøte på engelsk i morgen

Også i morgen tirsdag inviteres alle interesserte til et åpent møte, på Campus Grimstad. Initiativtakere til møtet er universitetets engelskspråklige ph.d.- studenter, som arrangerer valgmøte på engelsk.

Mer om debattmøtet på engelsk her!