Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Nyskapende urfremføring og remix på Kilden

Torsdag urframfører Rolf Gupta «Jordens sang» på Kilden med 200 musikere og korister på scenen. Etterpå remixes verket i konserthusets foajé av studenter fra UiA.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rolf Gupta, foto
URFREMFØRER: Rolf Guptas verk «Jordens sang» urfremføres i anledning hundreårsjubileet til Kristiansand Symfoniorkester. (Ill. foto: Kilden)

Rolf Gupta er professor II ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Fakultet for kunstfag på UiA. Han er også kjent for sitt arbeid som tidligere kunstnerisk leder og sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør, samt en rekke andre dirigent og lederstillinger innen det klassiske musikkmiljøet i Norge og internasjonalt.

Jan Bang, Kristian Isachsen og Rolf Gupta, foto

NYSKAPENDE: - Møtet mellom to helt ulike måter å skape musikk på er veldig spennende, sier professor Jan Bang (t.v.), her sammen med student Kristian Isachsen og komponist og professor II Rolf Gupta.

Musikkverket som fremføres i Kristiansand er skrevet til hundreårsjubileet til Kristiansand Symfoniorkester (KSO), og beskriver jordens fødsel, liv og undergang, forteller Rolf Gupta i et større intervju i Fædrelandsvennen.

Mye av inspirasjonen har den halvt indiske komponisten og dirigenten en hentet fra sitt annet hjemland. En av tingene publikum får høre er 3000 år gamle vediske skrifter sunget og akkompagnert av et fullt oppsatt symfoniorkester.

Les mer om konserten

Elektronisk remix i foajéen

Etter at urfremføringen i konsertsalen fortsetter musikkopplevelsen for publikum ute i Kildens foajé. Der blir det live remix av E Collective, som består av studenter i elektronisk musikk, ledet av professor Jan Bang ved Institutt for rytmisk musikk på UiA. Dette gir publikum en ny opplevelse, og bygger videre på det de allerede har hørt.

Les mer om remix-prosjektet

- Det er noe fint med dette møtet, som består av to helt ulike former å lage musikk på, sier Jan Bang. Han har drevet med live remix i over 20 år, og mener han får mer og mer respekt for denne musikksjangeren jo lenger han har holdt på med det. Det er spennende å se hvor langt man kan dra det, og at vi hele tiden har utgangspunkt for en ny opplevelse, sier Bang til UiA.

Foajeen i kilden fylt med publikum, foto

I FOAJÉEN: Her i foajéen i Kilden vil studenter fra UiA remixe konserten som en ny og forlenget opplevelse for publikum på «Jordens verk». (Arkivfoto: Kilden.)