Berghønen Bergljot

Berghønen Bergljot på rømmen! Endte opp med oppvartning av Bernt og Birger. 

Berghøne

Berghønen Bergljot

Forrige mandag ble en uvanlig fugl bragt inn til museet. En beboer i Gimleveien hadde oppdaget en liten hønsefugl som var svært tillitsfull, men som også virket lettere forvirret. Han klarte å fange fuglen ved å legge et teppe over den, og bragte den til museet. Det viste seg å være en berghøne, en liten hønsefugl som hører hjemme rundt den østlige delen av Middelhavet. Den har ikke fløyet til Norge av seg selv. Noen holder slike fugler som burfugler, og da hadde nok denne sluppet ut fra et bur ett eller annet sted.

Berghøna fikk bli med Roar Solheim til Grimstad, og der satt hun noen dager i bur i påvente av at et egnet fosterhjem kunne finnes. Det dukket raskt opp hos fuglevennen Morten Erichsen i Tvedestrand. Han hadde nemlig to andre berghøns hos seg. Dette var at på til to hannfugler.

Lørdag kveld ble «Bergljot» fraktet til Tvedestrand, og hun ble raskt oppvartet av «Bernt» og «Birger». Her sitter hun mellom sine to nye kavalerer. Historien så langt endte dermed godt for den bortkomne sydlendingen.

Tre berghøner
Her sitter berghønen Bergljot sammen med sine to nye kavalerer, Bernt og Birger.
Publisert 19. jan. 2024 - Sist endret 19. feb. 2024