Thomas Birkedal Stenqvist

Stipendiat

PhD-stipendiat

Kontor:
3I182 ( Universitetsveien 1, Kristiansand )
Kontortid:
08.30-15.40

PhD-stipendiat, Idrettsvitenskap, Universitetet i Agder (pågår)

M.Sc. Idrettsvitenskap, Universitetet i Agder 2016

B. Sc. Idræt og Sundhed, Syddansk Universitet 2011

Instruktøruutdanning innen klatring, kajakk og terrengsykling.

Faglige interesser

Faglige interesser: Relative energy deficiency in sport (RED-S), energitilgjengelighet, kroppssammensetning og beinhelse, fysiologisk adaptasjon, laboratorie-testing

Undervisningsfag: Norsk og internasjonal friluftsliv, kroppssammensetning.

Prosjekter

Member of the research Group for Physiologic Adaptation in Sport and Physical Activity (PASPA)at the University of Agder (UIA).

Vitenskapelige publikasjoner

• Coward, Espen; Spencer, Matthew; Stenqvist, Thomas Birkedal (2020). TRAINING METHODS AND INTENSITY DISTRIBUTION OF YOUNG ELITE ENDURANCE ATHLETES: A TWO-YEAR LONGITUDI- NAL STUDY.
  • Stenqvist, Thomas Birkedal; Melin, Anna Katarina; Garthe, Ina; Slater, Gary; Paulsen, Gøran; Torstveit, Monica Klungland (2020). RELATIVE ENERGY DEFICIENCY IN SPORT AMONG MALE NORWEGIAN WORLD-CLASS ATHLETES.
  • Byrkjedal, Per Thomas; Stenqvist, Thomas Birkedal; Torstveit, Monica Klungland; Bergsvik, Kristina; Spencer, Matthew (2020). No effect of a three-week post-season transition period on markers of RED-S in highly-trained male cyclists.
  • Melin, Anna Katarina; Fahrenholtz, Ida Lysdahl; Lichtenstein, Mia Beck; Stenqvist, Thomas Birkedal; Torstveit, Monica Klungland (2019). Exercise dependence, eating disorder symptoms and biomarkers of relative energy deficiency among male endurance athletes.
  • Torstveit, Monica Klungland; Stenqvist, Thomas Birkedal; Melin, Anna Katarina (2019). Effects Of An Intensified Training Period On Resting Metabolic Rate, Energy Availability, Blood-biomarkers And Performance.

Sist endret: 19.09.2020 21:09