Stephen Zamore

Postdoktor

Stephen Zamore er en postdoktor i regnskap og revisjon ved Handelshøyskolen, University of Agder (UiA), Kristiansand. Han oppnådde doktorgrad og MSc-grad fra UiA og BSc-grad fra Kwame Nkrumah University of Science and Technology. Han er en regnskapsfører sertifisert av Institute of Chartered Accountants i Ghana. Han er vinneren av 2020 Emerald og EFMD Outstanding Doctoral Research Award i kategorien Finance.

Zamore har ulike undervisningserfaringer innen regnskap (regnskapsteori, finansregnskap 5, regnskapsanalyse og egenkapitalvurdering ved UiA), økonomi (bedriftsfinansiering ved UiA og finansiell formidling ved universitet for utviklingsstudier -UDS) og markedsføring (luftfartsmarkedsføring ved UDS). Han har tatt kurs i paneldataanalyse undervist av Badi Baltagi ved Barcelona Graduate Summer School og NTNU Business School.

I løpet av doktorgradsstudiet var Zamore gjesteforsker ved Kwame Nkrumah University of Science and Technology, hvor han holdt gjesteforelesninger i finans og internasjonal virksomhet til studenter.

Han har publisert artikler i International Journal of Finance and Economics, Journal of Banking and Finance, Applied Economics, Research in International Business and Finance, Emerging Markets Finance and Trade, Journal of International Development, Journal of African Business, International Journal of Emerging Markets, og International Journal of Financial Services Management.

Følg forskningen hans på researchgate.

BE-507: Financial Accounting 5

BE-313: Accounting Theory

BE-410: Corporate Finance

ME-201: Business Analytics 2 (Stata Lab)

Vitenskapelige publikasjoner

• Mwintome, Gordon; Mersland, Roy; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Nyarko, Samuel Anokye (2021). Agency conflicts and the demand for perceived audit quality in microfinance institutions.
  • Agana, Joseph; Alon, Anna; Zamore, Stephen (2021). Self-regulation and Re-regulation: Audit Fees Research.
  • Mwintome, Gordon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Mersland, Roy; Anokye, Samuel (2021). Ownership, Institutional Factors and Auditor Choice in Developing Countries.
  • Mwintome, Gordon; Anna, Alon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph (2021). Understanding the determinants of Key Audit Matters.
  • Mwintome, Gordon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Mersland, Roy; Anokye, Samuel (2021). Governance, Institutional Quality and Auditor Choice in Emerging Markets.
  • Mwintome, Gordon; Alon, Anna; Zamore, Stephen; Agana, Joseph (2021). Determinants of Key Audit Matters: Governance and auditor attributes.
  • Mwintome, Gordon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Nyarko, Samuel Anokye; Mersland, Roy (2020). Auditor Choice and its Implications for Hybrid Organizations.
  • Agana, Joseph; Alon, Anna; Zamore, Stephen (2020). Audit deregulation and re-regulation: Implications for audit fees.

Sist endret: 27.01.2021 13:01