Kontor:
9I260B ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Roy Mersland er professor i International Business and Development på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder (UiA). Han har en doktorgrad i International Business fra UiA, en MBA fra Universidad Tecnica Federico Santa Maria (Chile/Ecuador), og en mastergrad i Business og Marketing fra BI.

Mersland har et bredt internasjonalt forskningsnettverk og er for tiden involvert i flere forskningsprosjekter. Han er medlem av forskergruppene til European Microfinance Platform og Centre for European Research in Microfinance (CERMi) i Belgia. Og han er direktør for Center for Research on Social Enterprises and Microfinance (CERSEM) ved Universitetet i Agder (https://cersem.uia.no/).

Mersland har publisert en rekke artikler i anerkjente internasjonale tidsskrifter, som Entrepreneurship Theory and Practice, Journal of Management Studies, World Development og Journal of Business Ethics.

Mersland har erfaring fra internasjonal ledelse, rådgivning og forskning, særlig innen corporate governance, bank og mikrofinans, fra mer enn 20 land i Latin-Amerika, Asia, Afrika og Europa. Han var en av grunnleggerne av Banco D-MIRO, en ecuadoriansk bank som spesialiserer seg i mikrofinans.

For tiden er Mersland direktør for doktorgradsstudiet på Handelshøyskolen ved UiA. Han er også deltidsprofessor ved Solvay Brussels School of Economics and Management ved Université Libre de Bruxelles i Belgia.

Mersland er styreleder i teknologiselskapet Checkin (www.checkin.no), samt styremedlem i Alliance Microfinance og Sørlandets Kompetansefond. Han arbeider også som rådgiver for flere offentlige og private bedrifter.

Vitenskapelige publikasjoner

• Mersland, Roy; Strøm, R. Øystein (2014). Microfinance Institutions: Financial and Social Performance. ISBN: 9781137399656. Palgrave Macmillan. s 300.
  • Mwintome, Gordon; Mersland, Roy; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Nyarko, Samuel Anokye (2021). Agency conflicts and the demand for perceived audit quality in microfinance institutions.
  • Mwintome, Gordon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Mersland, Roy; Anokye, Samuel (2021). Ownership, Institutional Factors and Auditor Choice in Developing Countries.
  • Mwintome, Gordon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Mersland, Roy; Anokye, Samuel (2021). Governance, Institutional Quality and Auditor Choice in Emerging Markets.
  • Nakato, Linda; Mersland, Roy; D'Espallier, Bert (2020). Should informal financial groups at the bottom of the pyramid be linked to banks? A comparative analysis of linked and unlinked groups.
  • Mwintome, Gordon; Zamore, Stephen; Agana, Joseph; Nyarko, Samuel Anokye; Mersland, Roy (2020). Auditor Choice and its Implications for Hybrid Organizations.

Sist endret: 24.06.2020 10:06