Kontor:
I3028 ( Universitetsveien 17, Kristiansand )
Kontortid:
08:30 - 15:00.

Utdanning;

PhD-stipendiat, Idrettsvitenskap, Universitetet i Agder (pågår)

M.Sc. Idrettsvitenskap, Universitetet i Agder 2019

B. Sc. Idrettsvitenskap, Universitetet i Agder 2017

Forskning

Hvorfor løper fotballspillere rundt med en sport-bh? Og hvorfor bruker norske klubber flere millioner kroner på det?

Kronikk fra Forskning.no

Undervisning

Underviser i testing av utholdenhet i fysiologisk lab, samt ulike former for testing og oppfølging ute i felt.

Arbeidserfaring

Aug. 2019 - Aug. 2020: Lab.ing. Tilknyttet Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving

Jan. 2018 - Feb. 2020: Studentambassadør for Universitetet i Agder.

Aug: 2017 - Des. 2019: Vitenskapelig assistent (periodevis).

Faglige interesser

• Utholdenhetstrening
  • Fysiologi
  • Lagidrett

Prosjekter

Hurtighetsbasert styrketrening og en longitudinell oppfølging av belastning i trening og kamp (2020): Prosjektet ønsker å undersøke belastning i lagidretter og beskrive hvordan denne kan variere mellom spilleposisjon og nivå. Videre ønsker prosjektet å undersøke hvordan en evt endring i styrke påvirker prestasjon i trening og kamp.

Vitenskapelige publikasjoner

• Almquist, Nicki Winfield; Løvlien, Ine; Byrkjedal, Per Thomas; Spencer, Matthew; Kristoffersen, Morten; Skovereng, Knut; Sandbakk, Øyvind; Rønnestad, Bent (2020). Effects of Including Sprints in One Weekly Low-Intensity Training Session During the Transition Period of Elite Cyclists. Frontiers in Physiology. ISSN: 1664-042X. 11doi:10.3389/fphys.2020.01000.
  • Lohne-Seiler, Hilde; Torstveit, Monica Klungland; Johansen, Bjørn Tore; Pedersen, Andreas; Brynjulfsen, Trine; Byrkjedal, Per Thomas; Berntsen, Sveinung (2020). FROM UNTRAINED 55+ TO A TRIATHLETE. A PILOT STUDY..
  • Byrkjedal, Per Thomas (2020). UiA-forskar sparkar i gang samspel med Start.
  • Byrkjedal, Per Thomas (2020). Kroppsskanning og lasermåling. Nytt samarbeid skal hjelpe Start på et viktig område..
  • Byrkjedal, Per Thomas; Stenqvist, Thomas Birkedal; Torstveit, Monica Klungland; Bergsvik, Kristina; Spencer, Matthew (2020). No effect of a three-week post-season transition period on markers of RED-S in highly-trained male cyclists.

Sist endret: 18.06.2021 10:06