0
Hopp til hovedinnhold

Nils H. Sødal er sanger, scenekunstner og forfatter med en PhD innen prestasjonspsykologi. 

Han har vært fast ansatt solist ved Den Norske Opera & Ballett og har gjestet flere store internasjonale operascener hvor han har høstet rosende kritikker i anerkjente tidsskrift som Opernweltog Opernglas. Hans debut ved den verdensberømte Semperoperi Dresden i 2012 fikk strålende mottakelse. 

Han har også vært knyttet til ulike former for teateraktivitet, blant annet ved Det Norske Teater og har samtidig vært aktiv innenfor samtidsmusikk hvor han blant annet har mottatt et toårig Arbeidsstipend for å fordype seg i ny musikk. I tillegg har Sødal utgitt tre skjønnlitterære romaner.

I 2021 disputerte han ved Kunsthøgskolen i Oslo med sin doktorgrad Kairos-koden – en utforskning av mental styrke, kreativitet og skaperkraft.I samarbeid med blant annet Olympiatoppen intervjuet han i dette prosjektet flere av Norges fremste kunstnere og toppidrettsutøvere. 

Hans doktorgradsarbeid har blitt møtt med stor interesse fra andre prestasjonsmiljø, noe som har ført til at Sødal de senere år har holdt en rekke kurs og foredrag og drevet omfattende pedagogisk utviklingsarbeid og tverrfaglig samarbeid innen kultursektoren, nærings- og samfunnsliv. 

Sist endret: 8.04.2021 10:04