Kontor:
I2021 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Kort biografi:

• Professor i idrettsvitenskap, Universitetet i Agder, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving, 2018-
  • Førsteamanuensis i idrettsvitenskap, Norges Idrettshøgskole, Institutt for fysisk prestasjonsevne, 2012-2018
  • Doktorgrad fra The University of Western Australia, tittel: " The effects of recovery intensity on muscle metabolites and performance during team-sport related repeated-sprint ability"

Faglig interessefelt:

• Treningslære, tilpasning til trening, idrettsfysiologi, restitusjon, toppidrett, lagidrett,

Vitenskapelige publikasjoner

• Spencer, Matthew (2020). Fysiske krav i fotball med bruk av teknologi.
  • Spencer, Matthew; Wiig, Håvard; Andersen, Thor Einar; Luteberget, Live (2020). INDIVIDUAL RESPONSE TO EXTERNAL TRAINING LOAD IN ELITE FOOTBALL PLAYERS.
  • Coward, Espen; Spencer, Matthew; Stenqvist, Thomas Birkedal (2020). TRAINING METHODS AND INTENSITY DISTRIBUTION OF YOUNG ELITE ENDURANCE ATHLETES: A TWO-YEAR LONGITUDI- NAL STUDY.
  • Byrkjedal, Per Thomas; Stenqvist, Thomas Birkedal; Torstveit, Monica Klungland; Bergsvik, Kristina; Spencer, Matthew (2020). No effect of a three-week post-season transition period on markers of RED-S in highly-trained male cyclists.

Sist endret: 4.02.2020 10:02