Kontor:
K3022 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Den armenske pianisten Mariam Kharatyan spiller internasjonalt som solist og kammermusiker. Hun har sin musikalske bakgrunn som klassisk pianist og fullførte sin mastergrad ved Komitas Musikk Konservatorium i Yerevan, Armenia. Fra 2012 flyttet hun til Norge og fullførte masterprogrammet i vest-europeisk musikk ved Universitetet i Agder. For tiden er hun Førsteamanuensis i Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder.

Kharatyan har vært solist med Kristiansand symfoniorkester, dirigert av Eivind Gullberg Jensen, Norge, Torun symfoniorkester med Anna Duczmal-Mroz, Polen og strykeorkester av Sarajevo Musikk Akademi med Tijana Vignevic, Bosnia-Hercegovina. Hun er prisvinner i flere internasjonale pianokonkurranser som “Giovanni Musicisti” (1. pris, 2013) i Treviso, Italia, Grieg Internasjonal Pianokonkurranse i Bergen (Semifinalist, 2016), og “Renaissance” i Gyumri, Armenia, i 2010.

Kharatyan hadde masterklasser med blant andre Leif Ove Andsnes, Einar Steen-Nøkleberg, Marianna Shirinyan og Jan Jiracek Von Arnim. Hun har spilt konserter i Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, National Gallery of Art i Washington DC, Leshowitz Recital Hall i Montclair, New Jersey, Khachaturian Concert Hall i Yerevan, også i Sverige, Tyskland, Italia, Ungarn, Polen, Romania, Hviterussland, Bosnia-Hercegovina og Litauen.

Fra 2015-2019 arbeidet hun med prosjektet Armenian Fingerprints: interpreting the piano music of Komitas and Khachaturian in light of Armenian folk music, i Norsk Program for Kunstnerisk Untviklingsarbeid.

I 2019 har hun gitt ut to plater - Khachaturian, Chamber Music med Simax Classics, og Komitas, Shoror med Grappa Musikkforlag.

Vitenskapelige publikasjoner

• Kharatyan, Mariam (2022). ARMENIAN CROSSROADS KOMITAS, HOVHANESS, KHACHATURIAN.
  • Kharatyan, Mariam (2022). Bridging musical and artistic knowledge in performance practice.
  • Kharatyan, Mariam (2022). Through and Beyond the Notes: New Interpretational Possibilities in Music Performance.
  • Kharatyan, Mariam; Eidsaa, Randi Margrethe (2021). Frederick Delius Music Project, Three Preludes (1923).
  • Kharatyan, Mariam (2021). Recital in Troldhaugen - Alan Hovhaness, Edvard Grieg, Aram Khachaturian.
  • Kharatyan, Mariam (2021). EVOCATIONS - Grieg, Komitas and Khachaturian.
  • Kharatyan, Mariam (2021). Masterclasses at the I. J. Paderewski Academy of Music in Poznan, Poland.
  • Kharatyan, Mariam (2021). Konsert i I. J. Paderewski musikk akademi i Poznan, Polen.
  • Kharatyan, Mariam (2021). Crossroads, New Interpretational Possibilities Through Artistic Research.
  • Kharatyan, Mariam (2021). Composer - Performer - Listener: Bridging the Time and Space.

Sist endret: 14.09.2020 10:09