Lucia Castro Herrera

Stipendiat

Kontor:
H1066A ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Lucia er stipendiat ved Institutt for informasjonssystemer ved Universitetet i Agder. Hun har en Master of Science. i ingeniørledelse med fokus på krise, nødsituasjoner og risikostyring fra George Washington University, USA og en BA i statsvitenskap, utenrikspolitiskestudier, og diplomatiske forhold fra Universidad Externado de Colombia. Hennes forskningsinteresser inkluderer krise, katastrofe- og risikostyring, sosiale medier og krisekommunikasjon, samt logistikk og prosessforbedring.

Lucia har også profesjonell erfaring innen prosessforbedring og beredskapshåndtering fra stillinger i internasjonale, private og offentlige organisasjoner i flerkulturelle og tverrfaglige miljøer, som for eksempel amerikanske FEMA (Federal Emergency Management Agency) og Det internasjonale valutafondet (IMF).

Forskningen hennes utforsker organisasjonspraksis rundt informasjonsinnhenting fra sosiale medier i krisesammenheng. Denne praksisen, også kjent som lytting ellerovervåking av sosiale medier, har blitt stadig viktigere i beredskapshåndtering og er en voksende forskningsinteresse i informasjonssystemer. Hovedmålet med prosjektet er å forstå hvordan disse sosiale medielyttepraksisene er konfigurert i krisehåndteringsstrategier og hvilket potensiale disse har for forbedring. Sosiale medier overvåking er forstått som å samle inn, analysere, syntetisere og rapportere informasjon høstet fra sosiale medier i krisehåndteringsoperasjoner før, under og etter kriser.

Forskning

Krise, katastrofe- og risikostyring, sosiale medier og krisekommunikasjon, samt logistikk og prosessforbedring.

IS-112 Tjenestedesign og forretningsmodeller

Sist endret: 7.01.2021 15:01