Henrik Martin Hansen Torjusen

Postdoktor

Ph.d.

Kontor:
E2009 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Mit post.doc.-projekt, som er en del af projektet Framstilt fortid. Norge og andre verdenskrig i samtidskulturelle optikker, beskæftiger sig hovedsageligt med værker, hvor børn ellerbørnebørn nærmer sig deres families eller slægtninges historie. Disse familier var for på forskellige måder forbundet med den "forkerte" side af anden verdenskrig i Norge. Enten som soldater eller som medlemmer af National Samling. Projektets mål er dermed at undersøge, hvordan disse tekster forholder sig til, omformulerer, kritiserer eller reevaluerer den norske forståelse af anden verdenskrig.

Arbeidserfaring

M.A. i Liberal Studies, The New School for Social Research, New York, 2011.

Ph.D., Universitetet i Oslo, 2018.

Prosjekter

Framstilt fortid. Norge og andre verdenskrig i samtidskulturelle optikker.

Vitenskapelige publikasjoner

• Torjusen, Henrik Martin Hansen (2020). On the wrong side of history: Representation of WWII perpetrators and perpetrator postmemory..

Sist endret: 15.11.2020 15:11